Back to top

Wiklund klar för Björklöven

Björklöven har kontrakterat forwarden Alexander Wiklund

Piteåbördige Alexander Wiklund, som nu gör flytten till Umeå och Björklöven, gjorde 24 poäng (13+11) på 52 matcher för Västervik i HockeyAllsvenskan under den avslutade säsongen. Wiklund bidrog även med åtta poäng (3+5) på tio matcher i kvalserien till HockeyAllsvenskan där Västervik räddade sitt allsvenska kontrakt.

- Alexander har en tydlighet i sitt spel som passar väl in och spelar alltid för det vi bär på framsidan av bröstet. Han gör sig själv till en tillgång sett över hela isen med kapaciteter som gör honom till ett offensivt hot, säger Björklövens sportchef Fredrik Grönberg.

Efter spel i Piteå och Luleå under juniortiden gjorde Wiklund en utflykt till Nordamerika där han spelade juniorhockey i Cilliwack Bruins i WHL.  Efter hemkomsten till Sverige har det blivit närmare 300 matcher i HockeyAllsvenskan samt två säsonger med Karlskrona i SHL.

- Jag är ju från norr så man har alltid blickat norröver och i synnerhet mot Björklöven. Laget har förutsättningar att göra något bra och är ett lag som siktar uppåt med grymma fans. Det har alltid funnits i bakhuvudet att det skulle vara kul att spela för Björklöven. Med ett tvåårskontrakt får man var med på en resa där man kan vara med och bygga tillsammans med laget, säger Alexander Wiklund om möjligheten att få spela de närmaste två säsongerna med Björklöven.

Kontraktet med Wiklund löper över två säsonger.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

SHL, Leksand

Backtalangen på väg mot sin SHL-debut

Filip Johansson förbereder sig nu inför en ny säsong.
En säsong som kommer att innebära debut i SHL sedan han och Leksand i april vunnit ”Slaget om Siljan”.
– Det är egentligen...

HockeyAllsvenskan, Almtuna, Pantern

Almtuna ersätter Pantern

Det har varit en följetong under våren - men nu är det klart.
IK Pantern drar sig ur HockeyAllsvenskan.

Dagens matcher

Games By Date 2019-06-20
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.