Back to top

Washington Capitals mästare

För första gången i historien är Washington Capitals vinnare av Stanley Cup. I den femte finalmatchen blev danske Lars Eller matchhjälte när han gjorde det avgörande målet. Därmed kan nu svensktrion Christian Djoos, André Burakovsky och Nicklas Bäckström titulera sig Stanley Cup-mästare.

Mästarna
Mästarna

I den femte finalmatchen ledde hemmalaget Vegas Golden Knights med 3-2 en bit in i tredje perioden. Men Washington Capitals kom tillbaka, kvitterade till 3-3 och sedan gjorde Lars Eller målet som betydde triumf.

Efter alla år av besvikelser och trauman och säsonger som slutat i bitter sorg slog Washington Capitals in den första av sina tre matchbollar i finalserien.

Därmed är Washington Capitals, för första gången i klubbens historia, Stanley Cup-mästare.

Den som fick lyfta pokalen var Alexander Ovetjkin, ryssen som också utsågs till slutspelets mest värdefulle spelare. Ovetjkin överlämnade sedan pokalen till Nicklas Bäckström och glädjen gick inte att ta miste på.

Share this
SHL, Örebro

Harper klar för två år i Örebro

Örebro Hockey och sportchef Niklas Johansson berätta att man har skrivit ett tvåårskontrakt med den NHL-meriterade forwarden Shane Harper, 29 år.

NHL

Hedman i NHL:s All Star Team

Som ligans bäste back tog Victor Hedman också plats i det framröstade NHL All Star Team.

NHL

Alla vinnare på NHL Awards

NHL Awards genomfördes natten till idag svensk tid. Här är alla vinnare.

NHL

Victor Hedman – världens bäste back

Norris Trophy är det finaste priset en back kan få. Nu tillföll det Victor Hedman.

Dagens matcher

Games By Date 2018-06-23
Group / Time Game Result Venue
Inga matcher idag

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.