Back to top

Västervik plockar in Kim Johansson

20-årige backen Kim Johansson är klar för Västeriks IK och kommer att spela i klubben i HockeyAllsvenskan 2018/19. Kim Johansson kommer närmast från Luleå HF där hans spelat både i J20- och A-laget, samt en avslutande period som utlånad till Bodens HF i HockeyEttan.

Senaste säsongen 2017-18 hade Kim Johansson en låneperiod på 18 matcher i Västerviks IK, han hann även med spel tre matcher i J20-landslaget. Kim lånades också ut till Bodens HF under 21 matcher i säsongsavslutningen, där han avverkade både spel i norra allettan och även play off-spel inför kval till HockeyAllsvenskan mot Nybro och Kallinge/Ronneby. I Boden fick Kim stort ansvar i första backpar och stod för flera viktiga poäng i lagets powerplay.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar att Kim återvänder till Västervik så här:

- Vi är glada över att Kim väljer att komma tillbaka till oss denna säsong. Kim har alla möjligheter att bli en riktigt bra back på sikt och genom att ta steget ner från SHL till Allsvenskan så kan han få chans att få dom spelminuter han behöver för sin utveckling, säger Emil Georgsson och fortsätter:
- Kims första matcher hos oss ifjol lovade gott, men precis som hela lagets trubbiga start förra säsongen, så blandade Kim sina insatser också. I och med att Kim är Västerviks spelare från start denna säsong så känns detta mycket spännande.

Share this
HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan – Sveriges första hållbara liga!

HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av vår vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla våra beslut.

NHL

Kronwalls aktiva karriär över

Den aktiva karriären är över.
Men Niklas Kronwall lämnar inte hockeyn.
Han fortsätter som rådgivare åt Detroit Red Wings klubbledning den kommande säsongen.

SHL, Skellefteå, Växjö

Kiiskinen flyttar norrut

Han är forward, har gjort 130 SHL-poäng samt vunnit två SM-guld på fem SHL-säsonger. Nu är han klar för Skellefteå AIK över säsongen 2019/20.
- Jag vill bara vinna, säger Tuomas Kiiskinen....

SHL, Luleå, HockeyAllsvenskan, MODO

Johan Forsberg till MODO

MODO Hockey har gjort klart med rutin och erfarenhet.

Dagens matcher

Games By Date 2019-09-19
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 Frölunda HC - Linköping HC Scandinavium
19:00 Djurgårdens IF - Örebro HK Hovet, Johanneshov
19:00 Leksands IF - Skellefteå AIK Tegera Arena
19:00 Luleå HF - HV 71 Coop Norrbotten Arena
19:00 Färjestad BK - Växjö Lakers HC Löfbergs Arena
19:00 Rögle BK - IK Oskarshamn Catena Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.