Back to top

Västervik plockar in Kim Johansson

20-årige backen Kim Johansson är klar för Västeriks IK och kommer att spela i klubben i HockeyAllsvenskan 2018/19. Kim Johansson kommer närmast från Luleå HF där hans spelat både i J20- och A-laget, samt en avslutande period som utlånad till Bodens HF i HockeyEttan.

Senaste säsongen 2017-18 hade Kim Johansson en låneperiod på 18 matcher i Västerviks IK, han hann även med spel tre matcher i J20-landslaget. Kim lånades också ut till Bodens HF under 21 matcher i säsongsavslutningen, där han avverkade både spel i norra allettan och även play off-spel inför kval till HockeyAllsvenskan mot Nybro och Kallinge/Ronneby. I Boden fick Kim stort ansvar i första backpar och stod för flera viktiga poäng i lagets powerplay.

VIK:s sportchef Emil Georgsson kommenterar att Kim återvänder till Västervik så här:

- Vi är glada över att Kim väljer att komma tillbaka till oss denna säsong. Kim har alla möjligheter att bli en riktigt bra back på sikt och genom att ta steget ner från SHL till Allsvenskan så kan han få chans att få dom spelminuter han behöver för sin utveckling, säger Emil Georgsson och fortsätter:
- Kims första matcher hos oss ifjol lovade gott, men precis som hela lagets trubbiga start förra säsongen, så blandade Kim sina insatser också. I och med att Kim är Västerviks spelare från start denna säsong så känns detta mycket spännande.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

SHL, Leksand

Backtalangen på väg mot sin SHL-debut

Filip Johansson förbereder sig nu inför en ny säsong.
En säsong som kommer att innebära debut i SHL sedan han och Leksand i april vunnit ”Slaget om Siljan”.
– Det är egentligen...

HockeyAllsvenskan, Almtuna, Pantern

Almtuna ersätter Pantern

Det har varit en följetong under våren - men nu är det klart.
IK Pantern drar sig ur HockeyAllsvenskan.

Dagens matcher

Games By Date 2019-06-16
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.