Back to top

TV-pucken 2017 spelas på likadant sätt som tidigare

Vid gårdagens möte i Svenska Ishockeyförbundets styrelse togs ett beslut att TV-pucken 2017 ska genomföras enligt samma modell som de senaste tre säsongerna.

Det betyder bland annat att det också fortsättningsvis ska spelas kvalspel i september och att de tolv bäst rankade distriktslagen tillsammans med fyra stycken kvallag är direkt kvalificerade till ett slutspel under höstlovet.

Anledning till att den tidigare beslutade förändringen av spelmodell skjuts på framtiden, är framförallt svårigheter att hitta ett arrangerande distrikt som klarar av att lösa boendefrågan på skolor, utan skollov i september. En annan bidragande orsak är signaler från olika distrikt att det kan bli svårt att utverka ledighet för spelare under en vecka i början av en ny termin.

Som en följd av beslutet får nu Svenska Ishockeyförbundets tävlingsavdelning uppdraget att skicka ut ett nytt erbjudande till SDF/regioner att söka arrangörskapet för TV-pucken 2017.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan, NHL

SHL-klubbarna avstår 10% av NHL-avtalets ersättning till förmån för underliggande föreningar

NHL ersätter varje år svensk ishockey för de talanger som skriver ett NHL avtal. När säsongens ersättning betalas ut får underliggande föreningar en större ersättning då SHL-klubbarna skänker 10%...

HockeyAllsvenskan, Björklöven, MODO

Transatlanter till HockeyAllsvenskan

Björklöven och MODO förstärker sina trupper.

SHL, HV71

Bergström klar för HV71

HV71 har gjort klart med ett nyförvärv. Det är den landslagsmeriterade forwarden Alexander Bergström som ansluter till laget.
- En skicklig spelare som alltid gör mycket poäng, säger Johan...

SHL, Linköping

Kanadensisk forward till LHC

Linköping Hockey Club meddelar att forwarden Adam Helweka ansluter till SHL-laget. Adam kommer närmast från spel i KHL-laget Barys Nur-Sultan och har skrivit på ett kontrakt för återstoden av...

Dagens matcher

Games By Date 2019-10-14
Group / Time Game Result Venue
HockeyEttan Västra
19:00 Skövde IK - Mariestad BoIS HC Billingehov

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.