Back to top

Tio svenska domare aktuella för OS

Sju herrar och tre damer med möjlighet att döma OS i Sydkorea.

Svenska Ishockeyförbundet har den stora förmånen att presentera hela tio uttagna domare till IIHF:s longlist inför OS i Sydkorea 2018. Till herrarnas turnering har huvuddomare Mikael Nord, Linus Öhlund, Tobias Björk samt Marcus Linde blivit uttagna. Som linjedomare till herrarnas turnering har Andreas Malmqvist, Henrik Pihlblad samt Jimmy Dahmén nominerats. Alla uttagna domare har tidigare erfarenheter från VM-turneringar på senior- och juniornivå.

- Att ha en av de största grupperna med domare uttagna till long list av alla länder för OS är självklart ett oerhört glädjande tecken på att vår verksamhet håller en hög nivå och att det arbete som gjorts för att kvalitetssäkra vår elitverksamhet i både HockeyAllsvenskan och SHL håller yttersta världsklass. Vi ska vara oerhört stolta över detta erkännande och samtidigt se det som bränsle för att fortsätta med ett framgångsrikt arbete även framöver, säger Joel Hansson.

För damernas turnering har tre domare blivit uttagna. Huvuddomarna Katarina Timglas samt Gabriella Gran har tillsammans med  Veronica Johansson uttagna till damturneringens longlist. Alla domare har tidigare dömt VM-turneringar på högsta junior- och seniornivå men aldrig tidigare varit uttagen till OS. Huvuddomare Katarina Timglas har tidigare deltagit i OS som spelare för damkronorna - senast i Vancouver 2010.

 

Share this
SHL

Lindgren lämnar som VD i SHL

Jörgen Lindgren lämnar idag anställningen som VD i Svenska Hockeyligan (SHL). Styrelsen har beslutat utse Michael Marchal som tillförordnad verkställande direktör. Samtidigt utses SHL:s sportchef...

Ungdom, Övrigt nationellt

24 domare uttagna till TV-Puckens slutspel

Åtta huvuddomare och 16 linjedomare uttagna till TV-Puckens slutspel 1-4 november.

SHL, Färjestad

Rhodin blir ny sportchef i Färjestad

Färjestad BK fortsätter att stärka upp organisationen. Peter Jakobsson lämnar posten som sportchef och blir istället GM (General Manager). Ersätter gör Thomas Rhodin.

SHL, Färjestad

Wikstrand ny kapten

Alexander Johansson väljer att kliva av rollen som lagkapten i Färjestad BK. Ny kapten blir istället Mikael Wikstrand.
– Stort av Alex. Han gör det här för lagets bästa och det ger honom...

Dagens matcher

Games By Date 2018-10-16
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.