Back to top

Tio svenska domare aktuella för OS

Sju herrar och tre damer med möjlighet att döma OS i Sydkorea.

Svenska Ishockeyförbundet har den stora förmånen att presentera hela tio uttagna domare till IIHF:s longlist inför OS i Sydkorea 2018. Till herrarnas turnering har huvuddomare Mikael Nord, Linus Öhlund, Tobias Björk samt Marcus Linde blivit uttagna. Som linjedomare till herrarnas turnering har Andreas Malmqvist, Henrik Pihlblad samt Jimmy Dahmén nominerats. Alla uttagna domare har tidigare erfarenheter från VM-turneringar på senior- och juniornivå.

- Att ha en av de största grupperna med domare uttagna till long list av alla länder för OS är självklart ett oerhört glädjande tecken på att vår verksamhet håller en hög nivå och att det arbete som gjorts för att kvalitetssäkra vår elitverksamhet i både HockeyAllsvenskan och SHL håller yttersta världsklass. Vi ska vara oerhört stolta över detta erkännande och samtidigt se det som bränsle för att fortsätta med ett framgångsrikt arbete även framöver, säger Joel Hansson.

För damernas turnering har tre domare blivit uttagna. Huvuddomarna Katarina Timglas samt Gabriella Gran har tillsammans med  Veronica Johansson uttagna till damturneringens longlist. Alla domare har tidigare dömt VM-turneringar på högsta junior- och seniornivå men aldrig tidigare varit uttagen till OS. Huvuddomare Katarina Timglas har tidigare deltagit i OS som spelare för damkronorna - senast i Vancouver 2010.

 

Share this
Landslag, Tre Kronor

Händemark avgjorde för Tre Kronor

Tre Kronor vann mot Ryssland på bortaplan med 2-1 i inledningen av Carlson Hockey Games.
Carlson Hockey Games spelas under tiden den 19-22 april 2018 i Pardubice, Tjeckien, och Yaroslavl,...

SHL, Mora

Masuhr återvänder till Mora

Mora har idag gjort klart med sitt första nyförvärv inför kommande säsong. Det är backen Adam Masuhr (fd. Andersson) som återvänder efter nio säsonger utomlands.

Landslag, Junior/Ungdom

Seger i JVM-premiären

Småkronorna – eller Team 18 om man så vill – startade upp JVM i Ryssland med en seger.

SHL, Linköping, Timrå

Törnqvist klar för Timrå

Henrik Törnqvist kommer senast från Linköping HC. En klubb han har tillhört sedan 2011/2012 med ett kort undantag för säsongen som var där han inledde i Karlskrona men sedan gick tillbaka till...

Dagens matcher

Games By Date 2018-04-22
Group / Time Game Result Venue
Carlson Hockey Games
14:20 Czech Republic - Russia Tipsport Arena
SM-slutspel
15:00 Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC Skellefteå Kraft Arena
Carlson Hockey Games
18:15 Sweden - Finland Tipsport Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.