Back to top

Svenska Ishockeyförbundet stärker samarbetet med Svenska Spel

Svenska Ishockeyförbundet stärker samarbetet med huvudsponsorn Svenska Spel som i över tjugo år stöttat svensk ishockey.

Det nya avtalet sträcker sig till år 2025 med option på ytterligare två år.
– Vi är mycket glada över att vårt långvariga samarbete med Svenska Spel fortsätter. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang betyder oerhört mycket och ger oss förutsättningar att realisera vår vision om att bli bäst på alla nivåer, göra ishockeyn tillgänglig för fler och vara Sveriges mest engagerande idrott. Svenska Spel värnar också om idrotten och bedriver sin verksamhet med en hög grad av spelansvar vilket är viktigt för oss vid en ny licensmarknad säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet.
 

Förutom mer pengar till svensk ishockey i form av avtalet som är värt över 200 miljoner kronor kan även en mästerskapsbonus falla ut. Bonusen är densamma för herr-och damlandslaget och kan uppgå till maximalt 1,5 miljoner kronor per år om både Tre Kronor och Damkronorna vinner VM-guld. 
– Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet har en lång och lyckosam historia ihop. Genom förlängningen av avtalet kan vi fortsätta skapa rätt förutsättningar för Svenska Ishockeyförbundet, säger Patrik Hofbauer vd hos Svenska Spel.
 

Samarbetet med Svenska Spel omfattar bland annat Hockeyakademin, svensk hockeys utvecklingsprogram för spelare från Tre Kronors Hockeyskola upp till de svenska juniorlandslagen. Samarbetet möjliggör också utbildningsinsatser som exempelvis Svenska Ishockeyförbundets heltidsanställda hockeykonsulenter.
– Vi ser fram emot att fortsätta det fina samarbete som vi har tillsammans med Svenska Spel. Det glädjer mig också att se hur högt Svenska Spel värderar vårt samarbete i det avtal vi nu skrivit. Engagemanget för svensk ishockey växer bland våra fans och att det också växer hos våra partners känns riktigt bra, säger Christer Plars, kommersiell chef hos Svenska Ishockeyförbundet.

Share this
SHL, Rögle

Kvickhet och kreativitet är Höglanders signum

Han var ordinarie i Rögle BK och SHL den senaste säsongen och var också nära en plats i Juniorkronorna under JVM.
Nu när vi kliver in i säsongen 2019/20 är det dags för Nils Höglander att ta...

Övrigt nationellt

Lilla Malå IF kämpar på

I södra Lappland återfinns Malå och ortens idrottsklubb Malå IF.
En klubb som kämpar hårt och som de senaste åren haft flera utmaningar, inte minst kring det faktum att man fått vänta med is...

SHL, HV71, Malmö, Rögle, HockeyAllsvenskan, AIK, Leksand, MODO, Södertälje, Vita Hästen

Josefsson nådde sin dröm

Han har nästan totalt 900 matcher i SHL och HockeyAllsvenskan.
Den här hösten fyller han 38 år men brinner fortfarande för hockeyn och Daniel Josefsson förbereder sig nu för att kliva in i...

HockeyAllsvenskan, Timrå

Dahlén klar för återkomst

Jonathan Dahlén är klar för en återkomst till Timrå. Han lånas in från San José Sharks hela den här säsongen.

Dagens matcher

Games By Date 2019-08-25
Group / Time Game Result Venue
Final Round, U20 Super Challenge
10:45 HC Riga - Hungary 3 - 5 Löfbergs Ice Arena
11:00 Leksands IF - Norway 4 - 5 Löfbergs Arena
U17 National Team Men (aug)
12:00 Sweden - Finland 3 - 2 Stiga Arena
Final Round, U20 Super Challenge
14:15 France - Austria 4 - 1 Löfbergs Ice Arena
14:30 Färjestad BK - Växjö Lakers HC 1 - 4 Löfbergs Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.