Back to top

Svenska Ishockeyförbundet stärker samarbetet med Svenska Spel

Svenska Ishockeyförbundet stärker samarbetet med huvudsponsorn Svenska Spel som i över tjugo år stöttat svensk ishockey.

Det nya avtalet sträcker sig till år 2025 med option på ytterligare två år.
– Vi är mycket glada över att vårt långvariga samarbete med Svenska Spel fortsätter. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang betyder oerhört mycket och ger oss förutsättningar att realisera vår vision om att bli bäst på alla nivåer, göra ishockeyn tillgänglig för fler och vara Sveriges mest engagerande idrott. Svenska Spel värnar också om idrotten och bedriver sin verksamhet med en hög grad av spelansvar vilket är viktigt för oss vid en ny licensmarknad säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet.
 

Förutom mer pengar till svensk ishockey i form av avtalet som är värt över 200 miljoner kronor kan även en mästerskapsbonus falla ut. Bonusen är densamma för herr-och damlandslaget och kan uppgå till maximalt 1,5 miljoner kronor per år om både Tre Kronor och Damkronorna vinner VM-guld. 
– Svenska Spel och Svenska Ishockeyförbundet har en lång och lyckosam historia ihop. Genom förlängningen av avtalet kan vi fortsätta skapa rätt förutsättningar för Svenska Ishockeyförbundet, säger Patrik Hofbauer vd hos Svenska Spel.
 

Samarbetet med Svenska Spel omfattar bland annat Hockeyakademin, svensk hockeys utvecklingsprogram för spelare från Tre Kronors Hockeyskola upp till de svenska juniorlandslagen. Samarbetet möjliggör också utbildningsinsatser som exempelvis Svenska Ishockeyförbundets heltidsanställda hockeykonsulenter.
– Vi ser fram emot att fortsätta det fina samarbete som vi har tillsammans med Svenska Spel. Det glädjer mig också att se hur högt Svenska Spel värderar vårt samarbete i det avtal vi nu skrivit. Engagemanget för svensk ishockey växer bland våra fans och att det också växer hos våra partners känns riktigt bra, säger Christer Plars, kommersiell chef hos Svenska Ishockeyförbundet.

Share this
SHL, Skellefteå

Hugg tillbaka i Sverige

Han inledde ungdomskarriären hemma i Hudiksvall och fick fart på den i Leksand och Kitchener. Nu är han klar för 2 år i Skellefteå AIK.
- Otroligt kul att komma hem till Sverige, säger...

SHL, HV71, HockeyAllsvenskan, Timrå

Efter SHL-uttåget – backen lämnar Timrå för HV71

Johannes Kinnvall är klar för HV71.
– Det känns fantastiskt roligt och känns som ett steg i rätt riktning för mig, säger Kinnvall till HV71:s hemsida.

SHL, Skellefteå, Växjö

Burström återvänder till Västerbotten

Niclas Burström lämnar Växjö Lakers för en återkomst till Västerbotten och Skellefteå AIK.

SHL, Mora, Örebro, HockeyAllsvenskan

Bromé till Örebro

Idag står det klart att forwarden Mathias Bromé har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro Hockey.

Dagens matcher

Games By Date 2019-04-20
Group / Time Game Result Venue
Euro Hockey Challenge "A"
16:00 Russia - Switzerland IP Shaiba
Euro Hockey Challenge "B"
17:30 Austria - Slovakia TIWAG Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.