Back to top

Sundlöv tillbaka i Brynäs

Michael Sundlöv är tillbaka i Gävle.
53-åringen tar över som herransvarig i Brynäs IF.
— Han har en oerhörd hockeykunskap, ett stort kontaktnät och stor scoutingkompetens, säger sportdirektör Andreas Dackell.

Relaterat: 

Sundlöv lämnar Karlskrona

Sundlöv ny sportchef i MODO

Sundlöv slutar som sportchef i MODO

Brynäs nya sportorganisation börjar falla på plats.

Efter att Andreas Dackell utsågs till sportdirektör i december har rollen som herransvarig stått vakant.

Tills nu.

Michael Sundlöv återvänder till Brynäs, närmast efter att ha arbetat som sportchef i MODO.

— Han har varit ute på andra ställen och utvecklats, sugit åt sig andra vinklar och sett hur andra jobbar. Det tar han med sig tillbaka till oss nu. Han kommer bidra med ett fruktansvärt stort Brynäshjärta och han kommer att göra allt för Brynäs IF:s bästa. Jag känner honom sen länge och han jobbar alltid för klubbmärket, för Brynäs. Det känns jättetryggt för mig att ha honom i mitt team, säger Dackell.

Sundlöv gjorde tolv säsonger som målvakt i Brynäs. Han var bland annat med och vann SM-guld 1993 och som aktiv har han även tagit VM-silver och ett OS-guld. Efter den aktiva karriären blev han sportchef i Brynäs, en roll han hade i tio säsonger. Han byggde då bland annat laget som vann SM-guld 2012. Efter tiden i Brynäs var han scout för NHL-organisationen Winnipeg Jets innan han var sportchef i Karlskrona och nu senast i MODO.

— Han är bra på att skapa lagkemi. Han involverar rätt folk, både spelare och tränare. Det känner jag att han kan ta fram. Det är Micke som kommer vara närmast herrtruppen i det dagliga arbetet. Sen kommer vi jobba tillsammans i vissa frågor som rekryteringar. Så kommer vi att jobba med alla i mitt team, vi kommer hjälpa varandra, säger Dackell och fortsätter:

— Det är säkert folk som får funderingar när vi tar hit en gammal brynäsare till. Men det ska vara rätt brynäsare, och det är det här. Han kommer lägga sin själ i jobbet, det tvivlar jag inte en sekund på, och han har en oerhörd hockeykunskap, ett stort kontaktnät och stor scoutingkompetens som kommer vara bra för Brynäs IF.

Sundlövs tillträde innebär att Dackell framöver kommer ta ett större grepp om flera delar av den sportsliga verksamheten.

— Det är ingen prestige i något för varken honom eller mig utan vi kommer dra nytta av varandra och hjälpa varandra. Men det blir han som leder det dagliga arbetet runt herrlaget. Då kan jag kliva ifrån lite och ha ett mer övergripande ansvar över dam, junior och herr. Det har varit mycket kring herr nu när jag varit ensam. När allt faller på plats kommer vi kunna jobba bra ihop i hela sportavdelningen, säger Dackell.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2020/21.

 

Share this
Relaterat: 

Sundlöv lämnar Karlskrona

Sundlöv ny sportchef i MODO

Sundlöv slutar som sportchef i MODO

SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL, Hockeyettan

Samtliga beviljas licens

Licensnämnden för SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har nyligen avslutat sin prövning av elitlicens inför den kommande säsongen 2019/2020.

NHL

Guldpucken till Lehner

Målvakten Robin Lehner, New York Islanders, har en fantastisk NHL-säsong bakom sig. I grundserien svarade han för en väldigt imponerande insats med 25 segrar på 46 matcher och 93 % i...

SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

Dagens matcher

Games By Date 2019-07-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.