Back to top

SDHL och NWHL lanserar Champions Cup

Efter en tids dialog kan SDHL tillsammans med NWHL idag berätta om lanseringen av "Champions Cup" som kommer äga rum i höst.

I ett historiskt arrangemang har SDHL och NWHL kommit överens om en matchserie, bäst av tre, som kommer gå under namnet Champions Cup. Metropolitan Riveters, mästarna av NWHL, kommer att resa till Sverige och Luleå för att spela mot regerande mästarna i SDHL, Luleå HF.

– Jag är jätteglad att vi tillsammans alla inblandade har kunnat landa i vad som resulterat i Champions Cup. Jag tror på att samarbeta och det även mellan gränserna för att kunna öka intresset och föra damhockeyn framåt, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef på SDHL och fortsätter:

– Vi ser fram emot vad det här också kan utvecklas till på sikt, men först välkomnar vi Metropolitan Riveters till Sverige i höst.

 

Matcherna kommer att spelas i Luleå mellan 26-29 september och samtliga tre kommer att spelas även om något av lagen vinner efter två.

– Över tiden hoppas vi kunna expandera. Vårt mål är att exponera damhockeyn, atleterna och förebilderna till fans över hela världen. NWHL och Riveters ser fram emot en minnesvärd hockeyvecka i Sverige, säger Dani Rylan, grundaren av NWHL.

 

Katie Fitzgerald, målvakt i Riveters och MVP 2018 i slutspelet av Isobel Cup, ser fram emot att få delta i den första upplagan av Champions Cup.

– Både jag och mina lagkamrater ser verkligen fram emot det här och att tävla mot de duktiga spelarna i Luleå. Det är ett privilegium att få den här möjligheten och vi kommer göra allt för att få ut det mesta av det, säger hon.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan, NHL

SHL-klubbarna avstår 10% av NHL-avtalets ersättning till förmån för underliggande föreningar

NHL ersätter varje år svensk ishockey för de talanger som skriver ett NHL avtal. När säsongens ersättning betalas ut får underliggande föreningar en större ersättning då SHL-klubbarna skänker 10%...

HockeyAllsvenskan, Björklöven, MODO

Transatlanter till HockeyAllsvenskan

Björklöven och MODO förstärker sina trupper.

SHL, HV71

Bergström klar för HV71

HV71 har gjort klart med ett nyförvärv. Det är den landslagsmeriterade forwarden Alexander Bergström som ansluter till laget.
- En skicklig spelare som alltid gör mycket poäng, säger Johan...

SHL, Linköping

Kanadensisk forward till LHC

Linköping Hockey Club meddelar att forwarden Adam Helweka ansluter till SHL-laget. Adam kommer närmast från spel i KHL-laget Barys Nur-Sultan och har skrivit på ett kontrakt för återstoden av...

Dagens matcher

Games By Date 2019-10-14
Group / Time Game Result Venue
HockeyEttan Västra
19:00 Skövde IK - Mariestad BoIS HC Billingehov

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.