Back to top

Samuel Ersson återvänder till Brynäs

Han lämnade klubben inför fjolårssäsongen.
Nu ska han återigen dra på sig Brynäströjan.
Målvakten Samuel Ersson har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Samuel Ersson började hockeykarriären hemma i Falun innan han flyttade till hockeygymnasiet i Gävle och Brynäs juniorlag.

Inför fjolårssäsongen lämnade han Brynäs för Västerås i hockeyallsvenskan för möjligheten att spela seniorhockey.

Där har han gjort dundersuccé.

19-åringen har varit en av seriens bästa målvakter och dessutom prisades han med utmärkelsen Guldgallret, som varje år delas ut till hockeyallsvenskans bästa junior.

— Det har gått väldigt bra, det är klart. Alla förhoppningar och förväntningar jag hade inför den här säsongen har slagits in med råge. Jag tror inte att någon, inte jag heller, trodde att det skulle gå så här bra, säger Ersson om sin säsong.

I junior-VM blev han utsedd till en av Sveriges tre bästa spelare och under grundserien i hockeyallsvenskan samlade han ihop 27 vinster, 1.95 i GAA och 93.3 i räddningsprocent för laget som kom trea i serien.

— Det är mycket som studsat rätt. Jag hade tur som kom till ett bra lag i Västerås. Det var en bra miljö att utvecklas i. Det är många där som tagit stora kliv och hade sina livs bästa säsonger. Sen röjde lagets framgång vägen för individen och vi höjde varandra, säger Ersson.

Som kronan på verket blev han tidigare i veckan uttagen till Tre Kronor och de VM-förberedande landskamperna mot Slovakien och Ungern nästa vecka. Där får han dessutom sällskap av några andra Brynässpelare i Simon Bertilsson, Joel Kellman och Jesper Boqvist.

— Det var lite pricken över i:et och verkligen inget man hade kunnat tänka sig när jag lämnade J20. Om någon hade sagt för åtta månader sen att jag skulle spela i Tre Kronor nu hade jag trott att det var för bra för att vara sant.

Och nu, efter succésäsongen, står det alltså klart att han återvänder till Brynäs. Ersson har skrivit på ett tvåårskontrakt.

— Det känns skitbra liksom och det är verkligen en känsla av att komma hem till Brynäs. Jag har spelat här i tre år och har alltid drömt om att spela i SHL med Brynäs, så när jag fick chansen att komma tillbaka så kände jag att… Ja, vad ska man säga, Brynäs är Brynäs. Och det är något bra på gång i föreningen nu.

 

Share this
HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan – Sveriges första hållbara liga!

HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av vår vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla våra beslut.

NHL

Kronwalls aktiva karriär över

Den aktiva karriären är över.
Men Niklas Kronwall lämnar inte hockeyn.
Han fortsätter som rådgivare åt Detroit Red Wings klubbledning den kommande säsongen.

SHL, Skellefteå, Växjö

Kiiskinen flyttar norrut

Han är forward, har gjort 130 SHL-poäng samt vunnit två SM-guld på fem SHL-säsonger. Nu är han klar för Skellefteå AIK över säsongen 2019/20.
- Jag vill bara vinna, säger Tuomas Kiiskinen....

SHL, Luleå, HockeyAllsvenskan, MODO

Johan Forsberg till MODO

MODO Hockey har gjort klart med rutin och erfarenhet.

Dagens matcher

Games By Date 2019-09-19
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 Frölunda HC - Linköping HC Scandinavium
19:00 Djurgårdens IF - Örebro HK Hovet, Johanneshov
19:00 Leksands IF - Skellefteå AIK Tegera Arena
19:00 Luleå HF - HV 71 Coop Norrbotten Arena
19:00 Färjestad BK - Växjö Lakers HC Löfbergs Arena
19:00 Rögle BK - IK Oskarshamn Catena Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.