Back to top

Rögle värvar Höglander från AIK

Rögle BK har skrivit kontrakt med Nils Höglander från AIK. Den 17-årige forwarden, som redan spelat allsvensk ishockey i två säsonger, har skrivit på ett treårskontrakt med Rögle.
– Vi är väldigt glada över att Nils valt att ansluta till oss i Rögle BK för de tre kommande åren. Han är en ung kille som kommer passa bra in i vår grupp och vårt sätt att spela ishockey, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Nils Höglander anses vara en av svensk hockeys största offensiva talanger och har spelat i de svenska ungdomslandslagen från U16 och uppåt. Senaste säsongen var han med och tog brons i U18-VM.
Han debuterade i Hockeyallsvenskan för AIK 15 år gammal och har redan två säsongers rutin från spel i landets näst högsta serie.
– Jag är jätteglad över att ha skrivit på ett SHL-kontrakt, det känns som nästa steg i karriären för mig. Efter att ha pratat med Chris så kändes det helt rätt att välja Rögle, säger Nils Höglander.

Nils kommer från Bockträsk, en liten by med cirka 20 invånare, i Lappland mellan Malå och Sorsele.
– Jag började åka skridskor och spela hockey på sjön hemma och när det var dags att börja träna och spela i ett lag så blev det Malå, berättar han. Nils gick sen vidare till Clemensnäs och därefter Timrå (U16) innan han flyttade ner till AIK och Stockholm för två år sedan.
– Jag vet inte så mycket om Rögle och Ängelholm men är jättenyfiken på vad som komma skall. Jag har förstått att man har mycket bra saker på gång i föreningen och att det är en hockeystad. Ängelholm verkar lagom stort och kommer att passa mig, säger Nils.

Han är bara 174 cm lång men beskrivs som en dynamisk och skridskostark anfallare som även kan spela fysiskt.
– Det är svårt att beskriva sig själv men jag är ganska ettrig, gillar att ha pucken och spela i hög fart. Jag kommer att jobba hårt för att försöka ta en plats och få en roll i A-laget och SHL.
Han sticker inte under stol med att han siktar på att komma till NHL i framtiden. Han är född sent på året och är därför inte tillgänglig att draftas förrän nästa sommar:
– Jag vill nå så långt jag bara kan i min karriär men tar det steg för steg. Nu är det Rögle som gäller och jag ska etablera mig på den här nivån först.

 

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

SHL, Leksand

Backtalangen på väg mot sin SHL-debut

Filip Johansson förbereder sig nu inför en ny säsong.
En säsong som kommer att innebära debut i SHL sedan han och Leksand i april vunnit ”Slaget om Siljan”.
– Det är egentligen...

HockeyAllsvenskan, Almtuna, Pantern

Almtuna ersätter Pantern

Det har varit en följetong under våren - men nu är det klart.
IK Pantern drar sig ur HockeyAllsvenskan.

Dagens matcher

Games By Date 2019-06-20
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.