Back to top

Ragnarsson och Åkerblom backar upp

Johan Garpenlöv tar över Tre Kronor och nu är det klart vilka som blir hans assisterande tränare.

Den nyss avslutade VM-turneringen blev Rikard Grönborgs sista föreställning som förbundskapten för Tre Kronor. Även om det inte blev ett lyckat slut, så var han ändå med och vann två raka VM-guld dessförinnan.

Istället är det nu Johan Garpenlöv som befordras från sin roll som assisterande till att bli huvudansvarig för landslaget. Peter Popovic som också varit assisterande fick inte frågan om att stanna kvar. Därmed skulle två roller som assisterande tränare fyllas.

Det här nu skett. Under onsdagen presenterades den förra Leksandstränaren Markus Åkerblom och den gamla storbacken Marcus Ragnarsson som nya assisterande i landslagsledningen.

– Jag ser det som en stor utmaning och en stor ära att få vara med och leda folkets landslag Tre Kronor och att tillsammans med Johan och Marcus sätta vår prägel på Tre Kronor. Att fortsätta jobba med både tävling och utveckling av svensk ishockey känns oerhört inspirerande, säger Åkerblom i ett pressmeddelande.

Och Ragnarsson fyller på:

– Jag känner en stolthet och ära att ha fått detta uppdrag. Jag tycker det ska bli jätteroligt att jobba med Tre Kronor, säger han.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan, NHL

SHL-klubbarna avstår 10% av NHL-avtalets ersättning till förmån för underliggande föreningar

NHL ersätter varje år svensk ishockey för de talanger som skriver ett NHL avtal. När säsongens ersättning betalas ut får underliggande föreningar en större ersättning då SHL-klubbarna skänker 10%...

HockeyAllsvenskan, Björklöven, MODO

Transatlanter till HockeyAllsvenskan

Björklöven och MODO förstärker sina trupper.

SHL, HV71

Bergström klar för HV71

HV71 har gjort klart med ett nyförvärv. Det är den landslagsmeriterade forwarden Alexander Bergström som ansluter till laget.
- En skicklig spelare som alltid gör mycket poäng, säger Johan...

SHL, Linköping

Kanadensisk forward till LHC

Linköping Hockey Club meddelar att forwarden Adam Helweka ansluter till SHL-laget. Adam kommer närmast från spel i KHL-laget Barys Nur-Sultan och har skrivit på ett kontrakt för återstoden av...

Dagens matcher

Games By Date 2019-10-14
Group / Time Game Result Venue
HockeyEttan Västra
19:00 Skövde IK - Mariestad BoIS HC Billingehov

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.