Back to top

Pengaregn när ungdomshockeyn får 5,8 miljoner kronor

I samband med årets utbetalning av Gräsroten tilldelas ungdomshockeyn 5 838 537 kronor. Totalt har 149 260 supportrar fördelat pengarna på 375 föreningar i landet. Den förening som får mest är AIK Ishockeyförening med sina 412 981 kronor, följt av Leksands IF Ishockey som får 353 197 kronor och Södertälje SK som får 297 661 kronor.

– Att utöva ishockey handlar i första hand inte om att bli proffs eller förbundskapten, det handlar om att hitta glädjen och gemenskapen i att röra på sig, säger Johan Garpenlöv, förbundskapten för Tre Kronor. Varje år jublar därför hockeyföreningar i Sverige när pengarna från Svenska Spels Gräsroten delas ut, då de möjliggör för en fortsatt satsning på våra barn och ungdomar. För min egen del har jag valt att stötta Tyresö Hanviken Hockey i Gräsroten.

 

Det är sjunde året i rad som Svenska Spel via initiativet Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige. Som vanligt är det Svenska Spels kunder som själva fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.

 

– Heja ungdomsidrotten! Vi på Svenska Spel ser alltid fram emot den här tiden på året, när vi genom Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten, säger Patrik Hofbauer, VD på Svenska Spel. Att möjliggöra för fler barn och ungdomar att bli en del av den svenska idrottsfamiljen och komma i rörelse är otroligt viktigt. Gräsroten är ett av sätten vi väljer att dra vårt strå till den stacken.

 

Enligt en undersökning* bland föreningarna i landet så svarar över hälften (57 %) att de med hjälp av Gräsroten får möjlighet att uträtta något som annars inte hade varit möjligt. Pengarna används främst till träningsmaterial, cuper, ledarskapsutbildningar och dagligverksamhet.

 

– Svenska Spels Gräsroten gör en reell skillnad för idrottsföreningar i Dalarna, säger Stefan Bergh, Riksidrottsförbundets generalsekreterare. Genom sitt outtröttliga engagemang klarar föreningarna av mycket själva, men tack vare Gräsroten kan de göra det där extra som bidrar till att idrottsfamiljen fortsätter att växa genom att fler barn och ungdomar kommer i rörelse.

 

Så här säger några av föreningarna


Södertälje SK

– Bidraget från Gräsroten är ett behjärtansvärt extra tillskott till våran verksamhet som visar på att det finns många som uppskattar det vi gör för våra barn och ungdomar. Förra året kunde vi bland annat komplettera upp med matchtröjor till flicklagen. Med årets bidrag vill vi satsa på att utöka vårt förråd av låneutrustningar för vår yngsta deltagare, samt kunna erbjuda fler ledarutbildningar, Lasse Hymander, ungdomsansvarig i Södertälje SK.

 

IF Björklöven

– För oss symboliserar Gräsroten först och främst det stöd och engagemang som samhället visar för vår förening, vilket vi är enormt stolta och tacksamma över. Men Gräsroten är även ett viktigt stöd i vår strävan att förbättra och förfina den utbildningsmiljö som vi kan erbjuda till våra ungdomar. Under året har vi med hjälp av bidraget kunnat starta flera viktiga projekt, varav vårt värdegrundsprojekt ”Gröngul Kompis” är ett av de mer prioriterade, Joakim Engström, sportansvarig i IF Björklöven.

 

Tranås AIF IF

– Gräsroten har betytt och betyder oerhört mycket för Tranås AIF Hockey och ungdomshockeyn, säger Stefan Fransson, klubbchef på Tranås AIF IF. Vi får möjlighet att fortsätta utveckla våra möjligheter för ungdomarna, köpa in utrustning samt erbjuda mer möjligheter för tjejer att börja spela hockey. Vi kan också utveckla våra ledare som utbildar våra ungdomsspelare. Förra året investerade vi i fys-utrustning och i nya träningströjor.

 

Sollefteå HK

– Gräsroten är väldigt viktigt för att ytterligare stärka vår ungdomsverksamhet och ge den bästa förutsättningen för ungdomarna. Under året har vi bland annat minskat träningsavgifterna för de allra yngsta, så att fler har råd att spela ishockey och bli introducerade till idrotten, säger Anders Sohlin, ungdomsansvarig i Sollefteå HK.

 

Fagersta AIK

– Gräsroten betyder självklart mycket för oss. Vi, som alla föreningar, arbetar dagligen med att få verksamheten att fungera och utvecklas framåt. Bidraget ger oss större möjligheter, vilket i år innebar att vi kunde köpa in en ny slipmaskin till ungdomsverksamheten. Vi byggde även en ny "skottramp" där ungdomarna kan träna på att skjuta och dribbla vilket var väldigt uppskattat, säger Matte Erixon, ungdomstränare och styrelseledamot i Fagersta AIK.

Share this
AIK, SDHL

Jag & Mitt hockeyliv – Erica Udén Johansson

Erica Udén Johansson har spelat fem VM- och tre OS-turneringar.
Men aldrig lyckats nå sin stora dröm – att vinna en internationell mästerskapsmedalj.
– Det är det värsta jag varit med...

SHL, Djurgården

Axelsson åter i Djurgården

Han var poängkung för Djurgården i SM-slutspelet 2019.
Nu är Dick Axelsson tillbaka i klubben.

Hockeyettan, Forshaga

Forshaga IF är på bred frammarsch

I Värmland hittar man Forshaga IF.
En förening som förutom hockey- och skridskoskola har sex ungdomslag, två juniorlag, samt ett representationslag i Hockeyettan.
– Vi mår ganska bra...

SHL, Malmö

Finländare till Malmö

I dag har den 29-årige forwarden Matias Myttynen skrivit på ett kontrakt med Malmö Redhawks, som sträcker sig säsongen ut.

Dagens matcher

Games By Date 2019-12-08
Group / Time Game Result Venue
HockeyAllsvenskan
15:00 BIK Karlskoga - Kristianstads IK Nobelhallen
17:30 Karlskrona HK - Södertälje SK NKT-Arena Karlskrona
HockeyEttan Norra
16:00 Bodens HF - Örnsköldsvik HF Björknäshallen
16:00 SK Lejon - Kiruna AIF Skellefteå Kraft Arena
16:00 Vännäs HC - Tegs SK Hockey Vännäs Ishall
16:00 Kiruna IF - Kalix HC Lombiahallen
HockeyEttan Södra
16:00 HC Dalen - Nybro Vikings IF Skandia Mäklarna Center
16:00 IF Troja/Ljungby - Vimmerby HC Ljungby Arena A-hallen
16:00 Tyringe SoSS - Kallinge-Ronneby IF Tyrs Hov Sportcentra
HockeyEttan Västra
16:00 Borlänge HF - Lindlövens IF Borlänge Ishall
16:00 Eskilstuna Linden Hockey - Forshaga IF Smehallen
16:00 Kumla HC Black Bulls - Nyköpings SK ICA Maxi Arena
16:00 Malungs IF - Mariestad BoIS HC Malungs Ishall
19:00 Skövde IK - Grums IK Billingehov
HockeyEttan Östra
16:00 Segeltorps IF - Hanvikens SK Segeltorpshallen
16:00 Huddinge IK - Wings HC Arlanda Björkängshallen
16:00 Väsby IK HK - Sollentuna HC Vilundaparkens Ishall
J20 SuperElit Norra
12:00 Brynäs IF - AIK Monitor ERP Arena
11:00 Leksands IF - Luleå HF Tegera Arena
12:00 MODO Hockey - Timrå IK Fjällräven Center
12:00 Västerås IK - Djurgårdens IF ABB Arena Nord
12:00 Mora IK - Skellefteå AIK Jalas Arena
J20 SuperElit Södra
12:00 IF Malmö Redhawks - Frölunda HC Malmö Isstadion
12:45 Färjestad BK - Örebro HK Löfbergs Arena
12:00 Rögle BK - HV 71 Catena Arena
13:00 Södertälje SK - Karlskrona HK Scaniarinken
SDHL
16:00 Linköping HC - Leksands IF Saab Arena
12:00 Djurgårdens IF - Göteborg HC Stora Mossen

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.