Back to top

Oskarshamn kontrakterar egen produkt

IK Oskarshamn skriver kontrakt med en 23-årig egen produkt. Han har tillhört de bästa spelarna hittills under försäsongen och fått mycket beröm av tränarna för sitt jobb.

Oskarshamnsonen Oscar Josefsson började spela i IK Oskarhamn som 15-åring, men efter ett par säsonger i juniorlagen bar det säsongen 2013/2014 iväg till Moras J20. Josefsson noterades då för 29 poäng på 44 matcher, 15 mål och 14 assist. Säsongen därefter spelade forwarden 26 matcher för Nässjö i division två och gjorde 14 mål och 16 assist. De två senaste säsongerna har Josefsson spelat i division ett med Vimmerby HC, men nu är han alltså tillbaka i moderklubben.

– Det är absolut en dröm som går i uppfyllelse det här, att få spela i HockeyAllsvenskan med moderklubben. Skithäftigt. Nu är det bara till att kriga vidare, visa framfötterna och fortsätta utvecklas. Jag kommer kriga varje dag för att bli bättre och hjälpa laget, säger Oscar Josefsson till klubbens hemsida.

IK Oskarshamns sportchef Per Kenttä är också nöjd med den nya värvningen.

– Oscar har verkligen övertygat oss om han ska ha en plats i det här laget och vi är väldigt nöjda med vad han har presterat hittills. Det känns jätteroligt att få behålla honom också, att få in ytterligare en egen produkt i laget permanent.

Oscar Josefsson är nu den femte egna produkten i A-laget. De övriga är Ludvig och Filiph Engsund, Tom Linder och Manuel Ågren. Josefssons kontrakt är skrivet på ett år.

 

Share this
SHL, Färjestad

Sallinen klar för Färjestad

Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.

HockeyAllsvenskan, Västerås, Kristianstad

Västerås värvar Acke Ringström

Västerås har värvat den 28-årige backen Acke Ringström. Kontraktet är skrivet för säsongen 2018/19 med backen som senaste fyra säsongerna representerat Kristianstads IK.

Landslag, Tre Kronor

Grupperna klara för VM 2019

Slovakien står som värd för VM 2019 och kommer att arrangera turneringen i Kosice och Bratislava.
Sverige som ska försöka ta sitt tredje raka VM-guld kommer att spela gruppspelet i...

HockeyAllsvenskan, Oskarshamn

Nilsson förstärker IK Oskarshamn

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.

Dagens matcher

Games By Date 2018-05-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.