Back to top

Oskarshamn kontrakterar egen produkt

IK Oskarshamn skriver kontrakt med en 23-årig egen produkt. Han har tillhört de bästa spelarna hittills under försäsongen och fått mycket beröm av tränarna för sitt jobb.

Oskarshamnsonen Oscar Josefsson började spela i IK Oskarhamn som 15-åring, men efter ett par säsonger i juniorlagen bar det säsongen 2013/2014 iväg till Moras J20. Josefsson noterades då för 29 poäng på 44 matcher, 15 mål och 14 assist. Säsongen därefter spelade forwarden 26 matcher för Nässjö i division två och gjorde 14 mål och 16 assist. De två senaste säsongerna har Josefsson spelat i division ett med Vimmerby HC, men nu är han alltså tillbaka i moderklubben.

– Det är absolut en dröm som går i uppfyllelse det här, att få spela i HockeyAllsvenskan med moderklubben. Skithäftigt. Nu är det bara till att kriga vidare, visa framfötterna och fortsätta utvecklas. Jag kommer kriga varje dag för att bli bättre och hjälpa laget, säger Oscar Josefsson till klubbens hemsida.

IK Oskarshamns sportchef Per Kenttä är också nöjd med den nya värvningen.

– Oscar har verkligen övertygat oss om han ska ha en plats i det här laget och vi är väldigt nöjda med vad han har presterat hittills. Det känns jätteroligt att få behålla honom också, att få in ytterligare en egen produkt i laget permanent.

Oscar Josefsson är nu den femte egna produkten i A-laget. De övriga är Ludvig och Filiph Engsund, Tom Linder och Manuel Ågren. Josefssons kontrakt är skrivet på ett år.

 

Share this
Landslag, Damkronorna

Damkronornas trupp till matcher på Åland

Damkronornas huvudcoach Leif Boork har tagit ut truppen till tre bortalandskamper mot Finland under tiden den 4-6 oktober 2017.
De tre landskamperna spelas i Islandia, Mariehamn, Åland,...

SHL, Djurgården

Djurgården hyllar Falk

Nichlas Falk är den spelare som gjort flest matcher för Djurgården genom tiderna.

Landslag, Tre Kronor, Damkronorna

Spelprogrammen för OS klart

Spelprogrammen för OS-turneringen i hockey 2018 är nu klart.

SHL, Växjö

Evertsson tar över som VD

Den 31 juli 2015 stod det klart att Stefan Hörberg skulle komma att ta över rollen som tillförordnad VD i Växjö Lakers. Idag har han valt att ta ett kliv tillbaka för att ägna sig åt sitt egna...

Dagens matcher

Games By Date 2017-09-26
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 HV 71 - Karlskrona HK Kinnarps Arena
19:00 Linköping HC - Luleå HF Saab Arena
HockeyAllsvenskan
19:00 Västerviks IK - HC Vita Hästen Plivit Trade hallen
19:00 Timrå IK - Almtuna IS NHK Arena
J20 SuperElit Norra
19:00 Leksands IF - Mora IK Tegera Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.