Back to top

Organisationsförändringar i Leksand

Mikael Karlberg väljer att gå tillbaka till sin tidigare tjänst som junioransvarig i Leksands IF.
Leif Carlsson tar över det sportsliga ansvaret i föreningen, samtidigt som han fortsätter sitt uppdrag som huvudtränare.

Christer Plars, VD/Klubbdirektör:
– Mikael Karlberg har haft det övergripande ansvaret för A-laget de senaste två åren, och innan detta utvecklat och ansvarat för klubbens juniorverksamhet. Mikael antog uppdraget som sportsligt ansvarig när klubben behövde stor hjälp med att förstärka kompetensen och ledarskapet kring A-laget, säsongen 2015/2016. Under de två år som har passerat sedan dess har han byggt en stark organisation och en stark stomme av spelare som har utvecklats väldigt bra under juniortiden i Leksands IF. Vi är glada över att Mikael vill fortsätta att förädla unga talanger hos oss.
– Leif Carlsson har kommit in med positiv energi och har en stor verktygslåda, vilket jag är övertygad om kommer tillföra mycket värde och utveckling för Leksands IF.

Mikael Karlberg:
– Det har varit enorma toppar och dalar i mitt arbete som sportsligt ansvarig, och beslutet att återgå till juniorutveckling har växt sig starkare och starkare under den senaste tiden. När jag hoppade på jobbet som sportsligt ansvarig, lånade vi in spelare från division 1 och 2 bara för att träna, och vi släppte inte fram våra duktiga juniorer. Som en jämförelse kan man se att vi bara i år har haft 10 juniorer i spel, så här långt, och 16-17 spelare totalt som kommer från vår egen juniorverksamhet. Vi ligger bra till med lagbygget inför kommande säsong och jag kommer ge ”Leffe” och ”Siiken” all support de vill ha och behöver för att Leksands IF ska nå vårt uppsatta mål.

Leif Carlsson:
– Jag är mycket hedrad över att få den här frågan efter så kort tid i föreningen. Jag känner ett stort stöd av hela organisationen, och det är mycket därför som jag har tackat ja till att utöka mitt uppdrag i Leksand IF. Det känns skönt att ”Challe” finns kvar i föreningen och att han är beredd att vara delaktig. Christer Siik får även han en viktig roll, och det känns skönt att ha hans support vid min sida. Allt arbete som ska utföras är ett teamwork.

Share this
SHL, Färjestad

Sallinen klar för Färjestad

Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.

HockeyAllsvenskan, Västerås, Kristianstad

Västerås värvar Acke Ringström

Västerås har värvat den 28-årige backen Acke Ringström. Kontraktet är skrivet för säsongen 2018/19 med backen som senaste fyra säsongerna representerat Kristianstads IK.

Landslag, Tre Kronor

Grupperna klara för VM 2019

Slovakien står som värd för VM 2019 och kommer att arrangera turneringen i Kosice och Bratislava.
Sverige som ska försöka ta sitt tredje raka VM-guld kommer att spela gruppspelet i...

HockeyAllsvenskan, Oskarshamn

Nilsson förstärker IK Oskarshamn

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.

Dagens matcher

Games By Date 2018-05-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.