Back to top

Öberg tillbaka som tränare

Förra säsongen var han domare i Hockeyettan. Nu är Fredrik Öberg tillbaka som tränare.

Fredrik Öberg hade en framgångsrik karriär som hockeyspelare med nio säsonger i SHL tillsammans med Luleå Hockey, Västerås, Malmö, HV71 och Skellefteå. Han spelade även fyra säsonger som utlandsproffs i Tyskland i fyra säsonger. Som tränare har han varit assisterande för Skellefteås J18 under fyra säsonger och huvudtränare i SHL under en säsong för samma lag.

Urban Wikberg
– Eftersom det ställs större och större krav på rutinerat ledarskap så känns det jättebra att vi får in Fredrik Öberg i föreningen utifrån att han har en gedigen tränarerfarenhet som tränare både i SHL och på juniornivå och att han dessutom haft en lång och framgångsrik karriär som spelare innan dess.

– Precis som spelare så är han största styrka som tränare spelet ishockey, vilket gör att vi känner att han kommer vara mycket lämplig att utveckla individer på hockeygymnasiet utifrån sin tidigare så omfattande spelarerfarenhet.

Fredrik Öberg
– Det skall bli jättespännande att jobba med Luleå Hockey J18 från och med nu. Det känns som att Luleå Hockey verkligen har en plan klar för vad man vill göra med juniorsidan, så det skall bli otroligt spännande att kliva in i föreningen.

– Jag tycker det är otroligt roligt att jobba med utveckling, att se när spelare hela tiden tar nästa steg i sin egen utveckling och när man sedan får se dem spela a-lagshockey så blir man alldeles varm i hjärtat. Så det hoppas jag få bli många gånger framöver.

Share this
SHL, Djurgården

Efter genombrottet vill Marcus ta nästa kliv

Det började i skridskoskolan i Tyresö – och det började i brorsans fotspår. Sedan har resan gått via Huddinge och Nacka innan det blev Djurgården och där har han nu fått sitt definitiva genombrott...

HockeyAllsvenskan, BIK Karlskoga

Ingen Wiklander i BIK Karlskoga

Johan Wiklander har tränat med Karlskoga i en dryg vecka men nu står det klart att veteranforwarden lämnar klubben.

Djurgården, HockeyAllsvenskan, Almtuna

Almtuna plockar in Johansson

Almtuna har gjort klart med Djurgården om att låna in unga och talangfulla backen Simon Johansson hela kommande säsong.

HockeyAllsvenskan, BIK Karlskoga, Vita Hästen

Vita Hästen förstärker med Rommel

Vita Hästen fortsätter att fylla på truppen. Nu har klubben gjort klart med forwarden Henrik Rommel som ansluter från BIK Karlskoga.

Dagens matcher

Games By Date 2018-08-14
Group / Time Game Result Venue
Preseason games
19:00 IF Malmö Redhawks - IK Pantern Limhamns Ishall
19:00 Bofors IK Karlskoga - HC Vita Hästen Björkhallen
19:00 IF Björklöven - Skellefteå AIK A3 Arena
J20 Preseason Syd, Svenska Ishockeyförbundet
19:30 Karlskrona HK - Tingsryds AIF NKT-Arena Karlskrona
19:45 Frölunda HC - Hanhals IF A-lag Slottskogsrinken

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.