Back to top

Öberg tillbaka som tränare

Förra säsongen var han domare i Hockeyettan. Nu är Fredrik Öberg tillbaka som tränare.

Fredrik Öberg hade en framgångsrik karriär som hockeyspelare med nio säsonger i SHL tillsammans med Luleå Hockey, Västerås, Malmö, HV71 och Skellefteå. Han spelade även fyra säsonger som utlandsproffs i Tyskland i fyra säsonger. Som tränare har han varit assisterande för Skellefteås J18 under fyra säsonger och huvudtränare i SHL under en säsong för samma lag.

Urban Wikberg
– Eftersom det ställs större och större krav på rutinerat ledarskap så känns det jättebra att vi får in Fredrik Öberg i föreningen utifrån att han har en gedigen tränarerfarenhet som tränare både i SHL och på juniornivå och att han dessutom haft en lång och framgångsrik karriär som spelare innan dess.

– Precis som spelare så är han största styrka som tränare spelet ishockey, vilket gör att vi känner att han kommer vara mycket lämplig att utveckla individer på hockeygymnasiet utifrån sin tidigare så omfattande spelarerfarenhet.

Fredrik Öberg
– Det skall bli jättespännande att jobba med Luleå Hockey J18 från och med nu. Det känns som att Luleå Hockey verkligen har en plan klar för vad man vill göra med juniorsidan, så det skall bli otroligt spännande att kliva in i föreningen.

– Jag tycker det är otroligt roligt att jobba med utveckling, att se när spelare hela tiden tar nästa steg i sin egen utveckling och när man sedan får se dem spela a-lagshockey så blir man alldeles varm i hjärtat. Så det hoppas jag få bli många gånger framöver.

Share this
SHL, Färjestad

Sallinen klar för Färjestad

Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.

HockeyAllsvenskan, Västerås, Kristianstad

Västerås värvar Acke Ringström

Västerås har värvat den 28-årige backen Acke Ringström. Kontraktet är skrivet för säsongen 2018/19 med backen som senaste fyra säsongerna representerat Kristianstads IK.

Landslag, Tre Kronor

Grupperna klara för VM 2019

Slovakien står som värd för VM 2019 och kommer att arrangera turneringen i Kosice och Bratislava.
Sverige som ska försöka ta sitt tredje raka VM-guld kommer att spela gruppspelet i...

HockeyAllsvenskan, Oskarshamn

Nilsson förstärker IK Oskarshamn

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.

Dagens matcher

Games By Date 2018-05-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.