Back to top

Ny sportchef i Pantern

IK Pantern har i dag tecknat ett tvåårsavtal med Viktor Stråhle som sportchef och assisterande tränare till Joby Messier.

Viktor Stråhle kommer från Malmö Redhawks där han har varit huvudtränare för J20 Superelit de senaste tre säsongerna. Stråhle har även ett förflutet som tränare i Falu IF där Stråhle både jobbat med juniorer på elitnivå och seniorerna i division 1. Stråhle har även hunnit med att ansvara för ett hockeygymnasium under 2 års tid. Trots sin unga ålder (29) har Stråhle varit tränare i 7 säsonger och är utbildad i den högsta tränarutbildningen i svenska ishockeyförbundets utbildningsstege (ETUElittränarutbildning).

Under sina år i Redhawks fick Stråhle även chansen att ”gästspela” i Redhawks SHL lag både som ass. tränare under SM-slutspelet 16/17 samt under grundseriespelet.

- Det här är en jätterolig utmaning, att kombinera sportchef och tränarjobbet är en ny erfarenhet för mig. Jag känner mig både hedrad och inspirerad över att ha fått den här möjligheten. Det är med ett stort engagemang och mycket passion som jag går in i detta nya uppdrag och jag är övertygad om att jag och Joby Messier kommer att komplettera varandra på ett bra sätt och föra IK Pantern mot nya framgångar, kommenterar Viktor.

 

IK Pantern vill samtidigt tacka Fredrik Hallberg, som på ett framgångsrikt sätt verkat som assisterande tränare och vi önskar honom all lycka i framtiden.

Klubben riktar också ett varmt tack till Tony Anderssons för hans insatser som sportchef i klubben under en tuff tid. Tonys kontrakt med Pantern löper ut den 20 april 2018.

Share this
HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan – Sveriges första hållbara liga!

HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av vår vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla våra beslut.

NHL

Kronwalls aktiva karriär över

Den aktiva karriären är över.
Men Niklas Kronwall lämnar inte hockeyn.
Han fortsätter som rådgivare åt Detroit Red Wings klubbledning den kommande säsongen.

SHL, Skellefteå, Växjö

Kiiskinen flyttar norrut

Han är forward, har gjort 130 SHL-poäng samt vunnit två SM-guld på fem SHL-säsonger. Nu är han klar för Skellefteå AIK över säsongen 2019/20.
- Jag vill bara vinna, säger Tuomas Kiiskinen....

SHL, Luleå, HockeyAllsvenskan, MODO

Johan Forsberg till MODO

MODO Hockey har gjort klart med rutin och erfarenhet.

Dagens matcher

Games By Date 2019-09-19
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 Frölunda HC - Linköping HC Scandinavium
19:00 Djurgårdens IF - Örebro HK Hovet, Johanneshov
19:00 Leksands IF - Skellefteå AIK Tegera Arena
19:00 Luleå HF - HV 71 Coop Norrbotten Arena
19:00 Färjestad BK - Växjö Lakers HC Löfbergs Arena
19:00 Rögle BK - IK Oskarshamn Catena Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.