Back to top

Nilsson förstärker IK Oskarshamn

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.

Backen Oskar Nilsson, 27, är född i Luleå och har sin hockeyfostran i Luleå HF. När han 2011 var färdig med juniorhockeyn drog han över den norska gränsen till Asker där han gjorde två säsonger och 56 poäng på 88 matcher. Därefter togs han till HockeyAllsvenskan och Asplöven av Per Kenttä, där Nilsson snabbt etablerade sig som en omtyckt och viktig spelare. Efter två år i Haparanda drog lasset åter till Frisk Asker där han fortsatt leverera poäng under tre säsonger. Under fjolårssäongen exploderade det med 44 poäng på 41 matcher i grundserien och ytterligare fem poäng på tio matcher i slutspelet. 
– Vi är jättenöjda över att få hit Oskar, han är en spelare jag tyckt om och haft ett öga för under många år. Han är nyttig på isen, både offensivt och defensivt, men dessutom en härlig pådrivare och ledare utanför isen. Han kommer göra stor nytta för oss, kommenterar sportchef Per Kenttä. 

Nu bär alltså flyttlasset av till Oskarshamn – även Oskar Nilsson själv är nöjd och förväntansfull. 
– Oskarshamn presenterade ett väldigt bra upplägg för hela familjen, så valet blev ganska enkelt till slut. Jag har stor tro på både Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg som jag har haft bra snack med, staden verkar grymt trevlig och har dessutom ett stort förtroende för sportchef Kenttä, kommenterar Nilsson. 

Trots att han noterades för 49 poäng den senaste säsongen och flest assist av alla backar i grundserien så nämner han inte främst att han vill bidra med poäng. 
– Jag är en spelare som i grund och botten spelar för mina lagkamrater, det är det allra viktigaste för mig. Jag vill bidra med ledaregenskaper, bra stämning i gruppen, hårt jobb och ett bra förstapass. Men såklart är det kul om det trillar in lite poäng också, avslutar nye IK-backen. 

Kontraktet med Oskar Nilsson är skrivet över den kommande säsongen. 

Share this
HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan – Sveriges första hållbara liga!

HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av vår vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla våra beslut.

NHL

Kronwalls aktiva karriär över

Den aktiva karriären är över.
Men Niklas Kronwall lämnar inte hockeyn.
Han fortsätter som rådgivare åt Detroit Red Wings klubbledning den kommande säsongen.

SHL, Skellefteå, Växjö

Kiiskinen flyttar norrut

Han är forward, har gjort 130 SHL-poäng samt vunnit två SM-guld på fem SHL-säsonger. Nu är han klar för Skellefteå AIK över säsongen 2019/20.
- Jag vill bara vinna, säger Tuomas Kiiskinen....

SHL, Luleå, HockeyAllsvenskan, MODO

Johan Forsberg till MODO

MODO Hockey har gjort klart med rutin och erfarenhet.

Dagens matcher

Games By Date 2019-09-19
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 Frölunda HC - Linköping HC Scandinavium
19:00 Djurgårdens IF - Örebro HK Hovet, Johanneshov
19:00 Leksands IF - Skellefteå AIK Tegera Arena
19:00 Luleå HF - HV 71 Coop Norrbotten Arena
19:00 Färjestad BK - Växjö Lakers HC Löfbergs Arena
19:00 Rögle BK - IK Oskarshamn Catena Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.