Back to top

MODO värvar collegespelare

MODO Hockey meddelar idag att forwarden Fredrik Olofsson är klar för spel i klubben säsongen 2019/20.

Fredrik Olofsson är svensk medborgare men har spelat ishockey i USA under hela sin seniorkarriär. Nu är Olofsson klar för spel i MODO Hockey och har signerat ett kontrakt för den kommande säsongen i HockeyAllsvenskan.

– När jag var liten flyttade vi runt och lämnade Umeå precis innan hockeygymnasiet skulle starta. Min pappa fick jobb i Colorado och vi har bott i USA sedan dess. Vi har varit i Sverige varje sommar sedan dess och det känns bra att nu återvända för en längre period än bara sommaren, berättar Olofsson för klubbens hemsida och fortsätter:

– Som spelare vill jag bidra över hela banan och hjälpa laget till framgång där jag gillar att fördela spelet i offensiv zon. Jag ses som en lite större och tyngre spelare där jag tycker om att både spela i sarghörnen och där saker händer framför målen. Det finns alltid saker att bli bättre på och att utveckla och det ser jag fram emot att göra i MODO.

– Olofsson har producerat i den högsta Collegeligan i USA där han spelade center den senaste säsongen. Det är en spelare vi haft koll på en tid som dessutom är en väldigt duktig tekare. Vi ser fram emot att han blir en del av MODO Hockey, säger MODO Hockeys tränare Björn Hellkvist.

 

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL, Hockeyettan

Samtliga beviljas licens

Licensnämnden för SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har nyligen avslutat sin prövning av elitlicens inför den kommande säsongen 2019/2020.

NHL

Guldpucken till Lehner

Målvakten Robin Lehner, New York Islanders, har en fantastisk NHL-säsong bakom sig. I grundserien svarade han för en väldigt imponerande insats med 25 segrar på 46 matcher och 93 % i...

SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

Dagens matcher

Games By Date 2019-07-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.