Back to top

Malmö rasade ihop i Finland

CHL är igång och Malmö Redhawks såg ut att gå mot en premiärseger när man ledde med 4-1 borta mot finska KalPa. Men Malmö rasade ihop – KalPa vann med 6-4.

KalPa - Malmö 6-4

Det var svängigt värre i Finland. Malmös först CHL-match genom tiderna började fint och innan den första perioden var över hade Max Görtz och Andy Miele gett skåningarna en tvåmålsledning. KalPa reducerade i andra, men två snabba Malmömål utökade avståndet till 1-4 och laget gick mot premiärseger. Men därifrån rasade dessvärre allt och med fem mål i följd vände KalPa till slutsiffrorna 6-4.

 

Bílí Tygri Liberec - Växjö 3-4 ÖT

Tappad tvåmålsledning, men Växjö fick ändå fira en seger i premiären. Erik Josefsson satte tidigt upp laget i ledning, en ledning som Adam Brodecki utökade 37 sekunder in i mittperioden. Tre raka mål av Liberec vände sedan på matchen och först med tio minuter kvar kunde Elias Pettersson utjämna.

Matchen gick till övertid, där Robert Rosén med 2.10 på klockan sköt avgörandet. Växjö vann med 3-4 och fick med sig bonuspoängen från Tjeckien.

 

HV71 - Adler Mannheim 1-4

De svenska mästarna åkte på en riktig kalldusch redan i den första perioden, där de tyska gästerna skickade två puckar i nät. HV71 hittade sedan tillbaka något i mittperioden och Kevin Stenlund gav också laget kontakt med en reducering halvvägs in. Kort därefter utökade dock Adler Mannheim sin ledning, som växte än mer i tredje. Med ett tidigt mål där punkterades matchen och HV71 föll på hemmais med 1-4.

 

Frölunda - ZSC Lions 5-4 ÖT

Släkten är värst heter det och bara fem minuter in fick Frölunda erfara det på torsdagskvällen. Fredrik Pettersson, uppvuxen i Göteborg och fostrad i klubben, slog då till med 0-1 för ZSC Lions. Målet blev det enda i den första perioden och tidigt i andra kom även tvåan.

Frölunda skulle dock repa sig och Victor Olofsson reducerade två gånger om i mittenakten. Fyra minuter från slutet kom också 3-3 från Matt Donovan, men en snabb replik från Lions såg ut att släcka hoppet om poäng. Med matchuret på 19.46 klev så kapten Joel Lundqvist fram med kvitteringen och i övertiden sköt Ryan Lasch segern. Frölunda vann premiären med 5-4.

Share this
Landslag, Damkronorna

Damkronornas trupp till matcher på Åland

Damkronornas huvudcoach Leif Boork har tagit ut truppen till tre bortalandskamper mot Finland under tiden den 4-6 oktober 2017.
De tre landskamperna spelas i Islandia, Mariehamn, Åland,...

SHL, Djurgården

Djurgården hyllar Falk

Nichlas Falk är den spelare som gjort flest matcher för Djurgården genom tiderna.

Landslag, Tre Kronor, Damkronorna

Spelprogrammen för OS klart

Spelprogrammen för OS-turneringen i hockey 2018 är nu klart.

SHL, Växjö

Evertsson tar över som VD

Den 31 juli 2015 stod det klart att Stefan Hörberg skulle komma att ta över rollen som tillförordnad VD i Växjö Lakers. Idag har han valt att ta ett kliv tillbaka för att ägna sig åt sitt egna...

Dagens matcher

Games By Date 2017-09-26
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 HV 71 - Karlskrona HK Kinnarps Arena
19:00 Linköping HC - Luleå HF Saab Arena
HockeyAllsvenskan
19:00 Västerviks IK - HC Vita Hästen Plivit Trade hallen
19:00 Timrå IK - Almtuna IS NHK Arena
J20 SuperElit Norra
19:00 Leksands IF - Mora IK Tegera Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.