Back to top

Malmö rasade ihop i Finland

CHL är igång och Malmö Redhawks såg ut att gå mot en premiärseger när man ledde med 4-1 borta mot finska KalPa. Men Malmö rasade ihop – KalPa vann med 6-4.

KalPa - Malmö 6-4

Det var svängigt värre i Finland. Malmös först CHL-match genom tiderna började fint och innan den första perioden var över hade Max Görtz och Andy Miele gett skåningarna en tvåmålsledning. KalPa reducerade i andra, men två snabba Malmömål utökade avståndet till 1-4 och laget gick mot premiärseger. Men därifrån rasade dessvärre allt och med fem mål i följd vände KalPa till slutsiffrorna 6-4.

 

Bílí Tygri Liberec - Växjö 3-4 ÖT

Tappad tvåmålsledning, men Växjö fick ändå fira en seger i premiären. Erik Josefsson satte tidigt upp laget i ledning, en ledning som Adam Brodecki utökade 37 sekunder in i mittperioden. Tre raka mål av Liberec vände sedan på matchen och först med tio minuter kvar kunde Elias Pettersson utjämna.

Matchen gick till övertid, där Robert Rosén med 2.10 på klockan sköt avgörandet. Växjö vann med 3-4 och fick med sig bonuspoängen från Tjeckien.

 

HV71 - Adler Mannheim 1-4

De svenska mästarna åkte på en riktig kalldusch redan i den första perioden, där de tyska gästerna skickade två puckar i nät. HV71 hittade sedan tillbaka något i mittperioden och Kevin Stenlund gav också laget kontakt med en reducering halvvägs in. Kort därefter utökade dock Adler Mannheim sin ledning, som växte än mer i tredje. Med ett tidigt mål där punkterades matchen och HV71 föll på hemmais med 1-4.

 

Frölunda - ZSC Lions 5-4 ÖT

Släkten är värst heter det och bara fem minuter in fick Frölunda erfara det på torsdagskvällen. Fredrik Pettersson, uppvuxen i Göteborg och fostrad i klubben, slog då till med 0-1 för ZSC Lions. Målet blev det enda i den första perioden och tidigt i andra kom även tvåan.

Frölunda skulle dock repa sig och Victor Olofsson reducerade två gånger om i mittenakten. Fyra minuter från slutet kom också 3-3 från Matt Donovan, men en snabb replik från Lions såg ut att släcka hoppet om poäng. Med matchuret på 19.46 klev så kapten Joel Lundqvist fram med kvitteringen och i övertiden sköt Ryan Lasch segern. Frölunda vann premiären med 5-4.

Share this
HockeyAllsvenskan, Leksand

Organisationsförändringar i Leksand

Mikael Karlberg väljer att gå tillbaka till sin tidigare tjänst som junioransvarig i Leksands IF.
Leif Carlsson tar över det sportsliga ansvaret i föreningen, samtidigt som han fortsätter...

SHL

Så här spelas SM-slutspelet i SHL 2018

SHL är inne på den andra halvan av seriespelet och kampen om en så bra placering till slutspelet blir allt intensivare. Nu är schemat för vårens slutspel klart, fullspäckat med häftiga matcher....

Växjö, Internationellt

Växjö till final i CHL

Växjö Lakers är klart för final i Champions Hockey League sedan man ikväll vunnit den andra semifinalmatchen mot tjeckiska Liberec med 6-1 i Vida Arena. I finalen väntar finska JYP.

SHL, Karlskrona

Akim Aliu klar för Karlskrona

Akim Aliu har tidigare spelat i AIK som forward. Nu är han klar för Karlskrona – och det som back.

Dagens matcher

Games By Date 2018-01-19
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 HV 71 - IF Malmö Redhawks Kinnarps Arena
HockeyAllsvenskan
19:00 HC Vita Hästen - AIK Himmelstalundshallen
19:00 Tingsryds AIF - IK Pantern Nelson Garden Arena
19:00 Västerviks IK - IF Björklöven Plivit Trade hallen
19:00 Timrå IK - MODO Hockey NHK Arena
19:00 Almtuna IS - Södertälje SK Gränbyhallen
HockeyEttan Södra vår
19:00 Halmstad HF - Tyringe SoSS Halmstad Arena
HockeyEttan Västra vår
19:00 IFK Arboga IK - Köping HC Rasta Arena
J18 Allsvenskan Södra
18:00 Färjestad BK - Brynäs IF Löfbergs Arena
HockeyEttan Östra vår
19:00 Nacka HK - Sollentuna HC Nacka Ishall
19:00 Hanvikens SK - Hammarby IF Tyresö Ishall
19:00 Nyköpings HF Ungdom - Wings HC Arlanda Stora Hallen

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.