Back to top

Malmö rasade ihop i Finland

CHL är igång och Malmö Redhawks såg ut att gå mot en premiärseger när man ledde med 4-1 borta mot finska KalPa. Men Malmö rasade ihop – KalPa vann med 6-4.

KalPa - Malmö 6-4

Det var svängigt värre i Finland. Malmös först CHL-match genom tiderna började fint och innan den första perioden var över hade Max Görtz och Andy Miele gett skåningarna en tvåmålsledning. KalPa reducerade i andra, men två snabba Malmömål utökade avståndet till 1-4 och laget gick mot premiärseger. Men därifrån rasade dessvärre allt och med fem mål i följd vände KalPa till slutsiffrorna 6-4.

 

Bílí Tygri Liberec - Växjö 3-4 ÖT

Tappad tvåmålsledning, men Växjö fick ändå fira en seger i premiären. Erik Josefsson satte tidigt upp laget i ledning, en ledning som Adam Brodecki utökade 37 sekunder in i mittperioden. Tre raka mål av Liberec vände sedan på matchen och först med tio minuter kvar kunde Elias Pettersson utjämna.

Matchen gick till övertid, där Robert Rosén med 2.10 på klockan sköt avgörandet. Växjö vann med 3-4 och fick med sig bonuspoängen från Tjeckien.

 

HV71 - Adler Mannheim 1-4

De svenska mästarna åkte på en riktig kalldusch redan i den första perioden, där de tyska gästerna skickade två puckar i nät. HV71 hittade sedan tillbaka något i mittperioden och Kevin Stenlund gav också laget kontakt med en reducering halvvägs in. Kort därefter utökade dock Adler Mannheim sin ledning, som växte än mer i tredje. Med ett tidigt mål där punkterades matchen och HV71 föll på hemmais med 1-4.

 

Frölunda - ZSC Lions 5-4 ÖT

Släkten är värst heter det och bara fem minuter in fick Frölunda erfara det på torsdagskvällen. Fredrik Pettersson, uppvuxen i Göteborg och fostrad i klubben, slog då till med 0-1 för ZSC Lions. Målet blev det enda i den första perioden och tidigt i andra kom även tvåan.

Frölunda skulle dock repa sig och Victor Olofsson reducerade två gånger om i mittenakten. Fyra minuter från slutet kom också 3-3 från Matt Donovan, men en snabb replik från Lions såg ut att släcka hoppet om poäng. Med matchuret på 19.46 klev så kapten Joel Lundqvist fram med kvitteringen och i övertiden sköt Ryan Lasch segern. Frölunda vann premiären med 5-4.

Share this
SHL, Färjestad

Sallinen klar för Färjestad

Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.

HockeyAllsvenskan, Västerås, Kristianstad

Västerås värvar Acke Ringström

Västerås har värvat den 28-årige backen Acke Ringström. Kontraktet är skrivet för säsongen 2018/19 med backen som senaste fyra säsongerna representerat Kristianstads IK.

Landslag, Tre Kronor

Grupperna klara för VM 2019

Slovakien står som värd för VM 2019 och kommer att arrangera turneringen i Kosice och Bratislava.
Sverige som ska försöka ta sitt tredje raka VM-guld kommer att spela gruppspelet i...

HockeyAllsvenskan, Oskarshamn

Nilsson förstärker IK Oskarshamn

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.

Dagens matcher

Games By Date 2018-05-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.