Back to top

Lauritzen avslutar karriären

Sebastian Lauritzen, som missade hela den gångna säsongen på grund av en hjärnskakning, har beslutat att avsluta karriären.

Sebastian Lauritzen ådrog sig en hjärnskakning under försäsongen, valde att ta en timeout från ishockeyn och spelade inget med Timrå under den gångna säsongen.

Nu meddelar 34-åringen att karriären är över.

– Beslutet har växt fram under en period. Jag sade tidigt att jag inte skulle ta det så länge jag hade men av hjärnskakningen. Jag ville ta det så nyktert som möjligt. Nu känner jag att jag har kunnat analysera det här, trots att jag inte är hundra procent återställd, säger Sebastian Lauritzen till hockeypuls.se.

– Jag känner mig inte bitter över att jag inte fått sluta på mina egna villkor. Det är vad det är. Det här tillhör sporten och det är bara att köpa läget.

Tidigare under säsongen skrev Sebastian Lauitzen en gästkrönika på hockeyallsvenskan.se där han berättade om hur han mådde.

Då skrev han bland annat:

"Det värsta för mig har hela tiden varit okontrollerade ljud och rörelser. Därför så kunde jag under tre månaders tid i princip aldrig vara ibland folk. Öronproppar hjälpte mot ljudet och solglasögon hjälpte lite mot att stänga ute människor. Men testa att åka och hämta dina barn på förskolan med öronproppar och solglasögon. Inte svinhäftigt. Huvudvärken var värst i början men efter en tid så tyckte jag att den blev hanterbar. Förutom dom fysiska besvären som var jobbiga men som ändå gick att hantera så har dom psykiska besvären varit svårare att tygla."

Share this
SHL, Brynäs, Skellefteå

Jensen klar för Skellefteå

Jesper Jensen har spenderat de senaste tre säsongerna i Brynäs. Nu står det klart centern ansluter till Skellefteå AIK för resterande delen av denna säsong.

SHL, Frölunda, Timrå

Byter spelare med varandra

Westerlund till Timrå - Printz till Frölunda. Där har ni en bytesaffär i SHL.

Övrigt nationellt

Lars-Göran Nilsson är invald i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame

Det är med stor glädje som Svenska Ishockeyförbundet väljer in legendaren Lars-Göran Nilsson i svensk ishockeys Hockey Hall of Fame. Han blev invald av invalskommittén.

HockeyAllsvenskan

Guldgallret 2019: Årets främsta junior prisas

Det är återigen dags för Guldgallret - priset som går till HockeyAllsvenskans bästa junior.

Dagens matcher

Games By Date 2019-01-24
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 Djurgårdens IF - IF Malmö Redhawks Hovet, Johanneshov
19:00 Luleå HF - Skellefteå AIK Coop Norrbotten Arena
19:00 Brynäs IF - HV 71 Gavlerinken Arena
19:00 Linköping HC - Frölunda HC Saab Arena
19:00 Mora IK - Timrå IK Jalas Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.