Back to top

Laines karriär är över

Teemu Laine avslutar sin ishockeykarriär. Det berättade han i en intervju med P4 Jönköping under måndagen.
– Jag visste att det vart osannolikt att jag skulle kunna fortsätta, men det var ändå hemskt när jag fick beskedet, säger 35-åringen till Jnytt.

Teemu Laine avgjorde den sjätte SM-finalen mot Djurgården 2010 och sköt SM-guldet till HV71. Han var även med i fjolårssäsongens guldtrupp. Men nu är det slut, den efterhängsna knäskadan gör att det inte blir något mer spel för finländaren. Han har försökt rehaba i snart två år, men tidigare i sommar fick han ge upp allt hopp om en comeback.

– Jag har tagit beslutet att jag tyvärr måste sluta min karriär på grund av skada. Det var tufft, men det går inte att fortsätta spela på elitnivå, säger han.

– Det var hemskt när jag fick beskedet, det är det tuffaste beskedet man kan få. Jag har försökt rehaba och rehaba, men det gick inte. Jag kände själv att knäet inte fungerar som det ska. Jag visste att det var osannolikt att jag skulle kunna spela på elitnivå eftersom man känner sig egen kropp. Man vet om något fungerar eller inte. Jag har inget korsband, och man måste tänka längre fram i livet.

 

Laine har totalt spelat 224 grundseriematcher i SHL och ytterligare 43 matcher i slutspel med HV71. Förutom två SM-guld med HV har han även vunnit det finska mästerskapet med Jokerit.

– Det var helt fantastiskt eftersom man spelar för att vinna. Alla mästartitlar är lika mycket värda, säger Laine, som menar att det har varit speciellt att spela för HV71.

– Ja, det var här jag träffade min fru och det är här jag kommer att bo kvar. Jönköping har blivit hemma för mig.

Vad kommer du att sakna?

– Allting – alla människor, alla lagkamrater och alla jag har jobbat med omkring laget. Dessutom kommer jag att sakna fansen och trycket i arenan.

 

HV71:s supportrar har helt klart en speciell plats i Laines hjärta.

– Jag vill bara tacka dem från mitt hjärta. De har gett oss stöd och är de bästa fansen.

Nu väntar ett nytt liv för Teemu Laine – som personlig tränare.

– Jag håller på att utbilda mig och har planer på att samarbeta med Björn Melin. Vi har hittat vår grej. Vi har tänkt att rikta oss till hockeyspelare, företagare och andra idrottsmän, säger finländaren, som inte kommer ha någon roll inom ishockeyn.

– Jag kommer absolut att följa HV71, men jag vet inte när jag kommer att vara i arenan nästa gång. Först måste jag låta det här smälta. Jag tror inte att jag kommer jobba som tränare i framtiden, jag vill ha ett vanligt jobb efter 18 år som hockeyspelare.

Share this
Landslag, Damkronorna

Damkronornas trupp till matcher på Åland

Damkronornas huvudcoach Leif Boork har tagit ut truppen till tre bortalandskamper mot Finland under tiden den 4-6 oktober 2017.
De tre landskamperna spelas i Islandia, Mariehamn, Åland,...

SHL, Djurgården

Djurgården hyllar Falk

Nichlas Falk är den spelare som gjort flest matcher för Djurgården genom tiderna.

Landslag, Tre Kronor, Damkronorna

Spelprogrammen för OS klart

Spelprogrammen för OS-turneringen i hockey 2018 är nu klart.

SHL, Växjö

Evertsson tar över som VD

Den 31 juli 2015 stod det klart att Stefan Hörberg skulle komma att ta över rollen som tillförordnad VD i Växjö Lakers. Idag har han valt att ta ett kliv tillbaka för att ägna sig åt sitt egna...

Dagens matcher

Games By Date 2017-09-26
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 HV 71 - Karlskrona HK Kinnarps Arena
19:00 Linköping HC - Luleå HF Saab Arena
HockeyAllsvenskan
19:00 Västerviks IK - HC Vita Hästen Plivit Trade hallen
19:00 Timrå IK - Almtuna IS NHK Arena
J20 SuperElit Norra
19:00 Leksands IF - Mora IK Tegera Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.