Back to top

Laines karriär är över

Teemu Laine avslutar sin ishockeykarriär. Det berättade han i en intervju med P4 Jönköping under måndagen.
– Jag visste att det vart osannolikt att jag skulle kunna fortsätta, men det var ändå hemskt när jag fick beskedet, säger 35-åringen till Jnytt.

Teemu Laine avgjorde den sjätte SM-finalen mot Djurgården 2010 och sköt SM-guldet till HV71. Han var även med i fjolårssäsongens guldtrupp. Men nu är det slut, den efterhängsna knäskadan gör att det inte blir något mer spel för finländaren. Han har försökt rehaba i snart två år, men tidigare i sommar fick han ge upp allt hopp om en comeback.

– Jag har tagit beslutet att jag tyvärr måste sluta min karriär på grund av skada. Det var tufft, men det går inte att fortsätta spela på elitnivå, säger han.

– Det var hemskt när jag fick beskedet, det är det tuffaste beskedet man kan få. Jag har försökt rehaba och rehaba, men det gick inte. Jag kände själv att knäet inte fungerar som det ska. Jag visste att det var osannolikt att jag skulle kunna spela på elitnivå eftersom man känner sig egen kropp. Man vet om något fungerar eller inte. Jag har inget korsband, och man måste tänka längre fram i livet.

 

Laine har totalt spelat 224 grundseriematcher i SHL och ytterligare 43 matcher i slutspel med HV71. Förutom två SM-guld med HV har han även vunnit det finska mästerskapet med Jokerit.

– Det var helt fantastiskt eftersom man spelar för att vinna. Alla mästartitlar är lika mycket värda, säger Laine, som menar att det har varit speciellt att spela för HV71.

– Ja, det var här jag träffade min fru och det är här jag kommer att bo kvar. Jönköping har blivit hemma för mig.

Vad kommer du att sakna?

– Allting – alla människor, alla lagkamrater och alla jag har jobbat med omkring laget. Dessutom kommer jag att sakna fansen och trycket i arenan.

 

HV71:s supportrar har helt klart en speciell plats i Laines hjärta.

– Jag vill bara tacka dem från mitt hjärta. De har gett oss stöd och är de bästa fansen.

Nu väntar ett nytt liv för Teemu Laine – som personlig tränare.

– Jag håller på att utbilda mig och har planer på att samarbeta med Björn Melin. Vi har hittat vår grej. Vi har tänkt att rikta oss till hockeyspelare, företagare och andra idrottsmän, säger finländaren, som inte kommer ha någon roll inom ishockeyn.

– Jag kommer absolut att följa HV71, men jag vet inte när jag kommer att vara i arenan nästa gång. Först måste jag låta det här smälta. Jag tror inte att jag kommer jobba som tränare i framtiden, jag vill ha ett vanligt jobb efter 18 år som hockeyspelare.

Share this
Övrigt nationellt

Persson tillbaka i Borås

Det är nu klart att Gunnar Persson gör comeback som huvudtränare för Borås HC.

HockeyAllsvenskan, Pantern

Pantern har gjort klart med Haudum

Pantern har gjort klart med centern Lukas Haudum som spelade med klubben stundtals den gångna vintern.

SHL, Brynäs

Brynäs förlänger med talangen

Brynäs har säkrat en viktig underskrift till kommande säsong.
Stortalangen Adam Boqvist har skrivit på för ytterligare en säsong i klubben.
– Det känns jättekul, för mig är det en...

SHL, Färjestad

Sallinen klar för Färjestad

Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.

Dagens matcher

Games By Date 2018-05-23
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.