Back to top

Hedberg klar för MODO

Det står nu klart att Tom Hedberg återvänder till MODO Hockey. Förra säsongen började Hedberg i HV71 och blev sedan utlånad till Oskarshamn.
– Tom är en kille som är från våra regioner så det känns jättekul att han vill komma till MODO. Det ska bli spännande för oss att få vara en del av Toms utveckling i minst ett år till, kommenterar sportchef Micke Sundlöv.

Tom Hedberg spelade i MODO Hockey så sent som säsongen 2013/2014 då han spelade i U16 elit. Sedan dess har han hunnit prova vingarna i andra klubbar innan det nu står klart att han återvänder.

– Det känns otroligt roligt att få komma hem till sin hemstad och MODO som jag spelade med i ungdomsåren. Sen känns det som att MODO har någonting bra på gång här till hösten, säger Tom Hedberg.

18-åriga Hedberg avslutade säsongen i Orskarshamn där han hade Björn Hellkvist som tränare, något som underlättade i klubbvalet.

– Björn är riktigt bra och hjälpte mig mycket med min utveckling i Oskarshamn, så självklart gjorde det att beslutet blev ännu enklare för mig att ta. Jag ser fram emot att ta ännu större steg med honom nästa säsong, säger han.

När Hedberg beskriver sig själv som en skridskostark tvåvägsback som gillar att hitta smarta enkla lösningar med pucken.

– Jag kommer bidra med mitt eget spel, smarta lösningar i egen zon och förhoppningsvis i offensiven. Jag hoppas kunna vara en spelare som gör skillnad där ute på isen, avslutar Tom Hedberg.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2018/2019.

 

MODO meddelar också att man förlängt kontraktet med backen Sebastian Walfridsson. Kontraktet mellan dem sträcker sig över säsongen 2019/20.

– Sebastian har spelat här länge och är en ung kille som vi är jätteglada att få ha kvar, det ska bli väldigt spännande att ta del av hans fortsatta karriär och kul att följa hans kurva som bara pekat uppåt, kommenterar Micke Sundlöv.

 

En som däremot lämnar MODO är forwarden Emil Alba.

Share this
SHL, Färjestad

Sallinen klar för Färjestad

Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.

HockeyAllsvenskan, Västerås, Kristianstad

Västerås värvar Acke Ringström

Västerås har värvat den 28-årige backen Acke Ringström. Kontraktet är skrivet för säsongen 2018/19 med backen som senaste fyra säsongerna representerat Kristianstads IK.

Landslag, Tre Kronor

Grupperna klara för VM 2019

Slovakien står som värd för VM 2019 och kommer att arrangera turneringen i Kosice och Bratislava.
Sverige som ska försöka ta sitt tredje raka VM-guld kommer att spela gruppspelet i...

HockeyAllsvenskan, Oskarshamn

Nilsson förstärker IK Oskarshamn

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.

Dagens matcher

Games By Date 2018-05-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.