Back to top

Hedberg klar för MODO

Det står nu klart att Tom Hedberg återvänder till MODO Hockey. Förra säsongen började Hedberg i HV71 och blev sedan utlånad till Oskarshamn.
– Tom är en kille som är från våra regioner så det känns jättekul att han vill komma till MODO. Det ska bli spännande för oss att få vara en del av Toms utveckling i minst ett år till, kommenterar sportchef Micke Sundlöv.

Tom Hedberg spelade i MODO Hockey så sent som säsongen 2013/2014 då han spelade i U16 elit. Sedan dess har han hunnit prova vingarna i andra klubbar innan det nu står klart att han återvänder.

– Det känns otroligt roligt att få komma hem till sin hemstad och MODO som jag spelade med i ungdomsåren. Sen känns det som att MODO har någonting bra på gång här till hösten, säger Tom Hedberg.

18-åriga Hedberg avslutade säsongen i Orskarshamn där han hade Björn Hellkvist som tränare, något som underlättade i klubbvalet.

– Björn är riktigt bra och hjälpte mig mycket med min utveckling i Oskarshamn, så självklart gjorde det att beslutet blev ännu enklare för mig att ta. Jag ser fram emot att ta ännu större steg med honom nästa säsong, säger han.

När Hedberg beskriver sig själv som en skridskostark tvåvägsback som gillar att hitta smarta enkla lösningar med pucken.

– Jag kommer bidra med mitt eget spel, smarta lösningar i egen zon och förhoppningsvis i offensiven. Jag hoppas kunna vara en spelare som gör skillnad där ute på isen, avslutar Tom Hedberg.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2018/2019.

 

MODO meddelar också att man förlängt kontraktet med backen Sebastian Walfridsson. Kontraktet mellan dem sträcker sig över säsongen 2019/20.

– Sebastian har spelat här länge och är en ung kille som vi är jätteglada att få ha kvar, det ska bli väldigt spännande att ta del av hans fortsatta karriär och kul att följa hans kurva som bara pekat uppåt, kommenterar Micke Sundlöv.

 

En som däremot lämnar MODO är forwarden Emil Alba.

Share this
SHL, Djurgården

Efter genombrottet vill Marcus ta nästa kliv

Det började i skridskoskolan i Tyresö – och det började i brorsans fotspår. Sedan har resan gått via Huddinge och Nacka innan det blev Djurgården och där har han nu fått sitt definitiva genombrott...

HockeyAllsvenskan, BIK Karlskoga

Ingen Wiklander i BIK Karlskoga

Johan Wiklander har tränat med Karlskoga i en dryg vecka men nu står det klart att veteranforwarden lämnar klubben.

Djurgården, HockeyAllsvenskan, Almtuna

Almtuna plockar in Johansson

Almtuna har gjort klart med Djurgården om att låna in unga och talangfulla backen Simon Johansson hela kommande säsong.

HockeyAllsvenskan, BIK Karlskoga, Vita Hästen

Vita Hästen förstärker med Rommel

Vita Hästen fortsätter att fylla på truppen. Nu har klubben gjort klart med forwarden Henrik Rommel som ansluter från BIK Karlskoga.

Dagens matcher

Games By Date 2018-08-14
Group / Time Game Result Venue
Preseason games
19:00 IF Malmö Redhawks - IK Pantern Limhamns Ishall
19:00 Bofors IK Karlskoga - HC Vita Hästen Björkhallen
19:00 IF Björklöven - Skellefteå AIK A3 Arena
J20 Preseason Syd, Svenska Ishockeyförbundet
19:30 Karlskrona HK - Tingsryds AIF NKT-Arena Karlskrona
19:45 Frölunda HC - Hanhals IF A-lag Slottskogsrinken

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.