Back to top

Frycklund är tillbaka i Västerås

Mikael Frycklund återvänder till moderklubben Västerås, den 25-årige centern har skrivit på för två år i den gulsvarta tröjan.

Relaterat: 

Frycklund till MODO

Sportchef Patrik Zetterberg kommenterar såhär:

- Det var jättenära att han kom under förra säsongen. Micke ringde upp mig själv när det var klart att han skulle lämna Tingsryd. Han var öppen och ärlig hela tiden med att han hade tackat nej till Allsvenska klubbar då han hellre ville till oss. Men så fanns det två större klubbar som var intresserade och då blev han klar med MoDo. Någonting jag helt förstår, han vill ju spela på en så hög nivå som möjligt och han var öppen och ärlig hela tiden och vi hade en bra dialog redan då.

- Det är en otroligt skicklig hockeyspelare som var påväg till SHL redan inför förra säsongen, jag hade kontakt med flera sportchefer från SHL-klubbar. Jag och Thomas har suttit ner med honom och haft ett längre samtal om vad vi tycker att han måste fokusera på själv både på och utanför isen. Han känner själv att han har mognat som spelare. Både jag och Thomas har haft honom som junior och känner honom väldigt bra som både spelare och person. Jag tror vi kommer se en riktigt bra Frycklund nästa säsong.

- Micke har varit väldigt tydlig om att han vill spela i Västerås, han kommer inte hit för pengarna där han haft andra anbud som varit bättre rent ekonomiskt. Han kommer absolut inte hit för pengarna utan han vill verkligen till Västerås för att fortsätta sin utveckling. Vi tycker han passar bäst som center. Han kommer få en viktig roll i lagbygget.

 

Share this
Relaterat: 

Frycklund till MODO

SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

SHL, Leksand

Backtalangen på väg mot sin SHL-debut

Filip Johansson förbereder sig nu inför en ny säsong.
En säsong som kommer att innebära debut i SHL sedan han och Leksand i april vunnit ”Slaget om Siljan”.
– Det är egentligen...

HockeyAllsvenskan, Almtuna, Pantern

Almtuna ersätter Pantern

Det har varit en följetong under våren - men nu är det klart.
IK Pantern drar sig ur HockeyAllsvenskan.

Dagens matcher

Games By Date 2019-06-20
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.