Back to top

Frölunda svenska mästare

Frölunda HC är svenska mästare i ishockey säsongen 2018/19! Göteborgarna tog hem finalserien mot Djurgården med 4-2 i matcher.

Relaterat: 

Frölunda mästare i CHL

Joel Lundqvist med Le Mat. Foto: Bildbyrån.
Joel Lundqvist med Le Mat. Foto: Bildbyrån.

Tidigare under säsongen vann Frölunda Champions Hockey League.

Nu är man också svenska mästare.

Frölunda vann den sjätte finalmatchen i Globen med 6-2 och därmed totalt 4-2 i matcher mot Djurgården.

Under prisceremonin tillkännagavs att slutspelets poängkung Ryan Lasch också fick ta emot Stefan Liv Memorial Trophy, priset till slutspelets mest värdefulla spelare.

– Det är en speciell grupp spelare, förmodligen den bästa jag varit en del av. Många i laget har inte vunnit tidigare, så det känns extra kul att de får vinna. Det finns inga grupperingar inom laget, alla umgås med alla. Från februari och framåt har vi kommit ihop oss och dragit åt samma håll. Att vinna betyder så mycket, det är en speciell stund för mig, sa Ryan Lasch i guldvimlet.

– Jag är helt slut! Det är en tomhet så här precis när man vunnit. Jag vill börja med att tacka Djurgården och deras fans som bjudit på en fantastisk inramning. Det har varit historiens jämnaste SHL-säsong, och det är små marginaler som avgör då, sa en tagen Roger Rönnberg direkt efter slutsignalen.

– Det är magiskt! Häftigt att stå här i Globen också med alla tillresta fans. Att få göra det med Frölunda som är min klubb sedan barnsben... efter familjen är det allt, sa lagkapten Joel Lundqvist som bärgade sitt fjärde SM-guld.

Share this
Relaterat: 

Frölunda mästare i CHL

SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro, HockeyAllsvenskan, Timrå

Centern lämnar Timrå – klar för Örebro

Örebro har gjort klart med Ludvig Rensfeldt från Timrå.
– Ludvig har en bra storlek och är en stabil center som varit i SHL under många år nu, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till...

Landslag

Ishockey-VM 2025 spelas i Sverige

Sedan två veckor har det pågått en riktig ishockeyfest i Bratislava, Slovakien. En hockeyfest som kommer tillbaka till Sverige år 2025 efter att Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) idag...

SHL, Djurgården

Djurgården förlänger med duo

Ett artistkontrakt över kommande säsong – samt en kontraktsförlängning över säsongen 2020/21. Det är senaste nytt i Djurgården.

Dagens matcher

Games By Date 2019-05-27
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.