Back to top

Från Karlskrona till AIK

Målvakten Johannes Jönsson, senast i Karlskrona, är klar för AIK.
– Jag är väldigt revanschsugen efter fjolåret, säger Johannes.

Med sina 93.8 i räddningsprocent i sin debutsäsong i SHL med Karlskrona visade Johannes Jönsson omgående att han höll hemma i den högsta ligan och var även en av få ljusglimtar förra säsongen i Karlskrona. Nu blickar han framåt med ny klubbadress.

– Det ska bli väldigt kul att få spela i AIK. Jag är väldigt revanschsugen efter fjolåret - jag vill vinna betydligt fler matcher än vad jag fick göra förra säsongen.

Johannes Jönsson fick sitt stora genombrott i Tingsryds AIF för tre säsonger sedan. Därefter bar det av till SHL och Karlskrona i två säsonger. Något som gjort att Johannes vuxit som målvakt.

– Att få vara förstemålvakt i SHL var lite som att en dröm gick i uppfyllelse. Det gav självklart mycket rutin också, speciellt att få spela i ett lag som kom sist, för det skapar mycket perspektiv. När laget är inne i en sämre period börjar man titta på lösningar och man får jobba hårdare, vilket för min del var viktigt. Det är lite så jag är som målvakt: lugn och tycker om att jobba hårt, speciellt med detaljerna, berättar Johannes som trots två fina säsonger i SHL valde att spela i HockeyAllsvenskan och AIK:

– Det var många faktorer som spelade in. Att få spela i AIK är att få spela hockey på den högsta nivån, det är en av få HockeyAllsvenska föreningar som fungerar som en SHL-förening. Att få trä på sig AIK-tröjan och spela framför AIK-supportrarna är speciellt men det var hela föreningen som lockade. 

Att stämningen är något utöver det vanliga på Hovet när AIK spelar fick Johannes erfara när han spelade i Tingsryd under den HockeyAllsvenskan finalen mot AIK säsongen 15/16.

– Den finalen var nog den roligaste hockeyn jag har spelat och det var mäktigt att få spela inför fullsatta läktare. AIK:s supportrar är en nivå större än SHL, det går inte att jämföra med någonting annat.

Klubbens sportchef, Anders Gozzi, är nöjd över att få in Johannes Jönsson till laget.

– Vi spelade mot Johannes för tre år sedan och han var redan då en duktig målvakt och höll Tingsryd i liv. Han är stor, tät och lång målvakt som har haft ytterligare två bra år i Karlskrona och tagit steg för steg varje år. Johannes är väldigt revanschsugen och hör hemma i SHL - en liga han siktar på att ta sig tillbaka till, säger Anders Gozzi som berättar att den fina starten på säsongskortsförsäljningen gav sportchefen tillräckligt med utrymme att värva Johannes:

– Jämfört vid samma tidpunkt förra året har vi sålt dubbelt så många kort nu (1293 st). Något som möjliggjorde att vi kunde göra den här spelarrekryteringen. Fortsätter folk att köpa säsongskort - speciellt tidigt - leder det till större möjligheter att förstärka laget ytterligare, säger Anders Gozzi.

Share this
HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan – Sveriges första hållbara liga!

HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av vår vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla våra beslut.

NHL

Kronwalls aktiva karriär över

Den aktiva karriären är över.
Men Niklas Kronwall lämnar inte hockeyn.
Han fortsätter som rådgivare åt Detroit Red Wings klubbledning den kommande säsongen.

SHL, Skellefteå, Växjö

Kiiskinen flyttar norrut

Han är forward, har gjort 130 SHL-poäng samt vunnit två SM-guld på fem SHL-säsonger. Nu är han klar för Skellefteå AIK över säsongen 2019/20.
- Jag vill bara vinna, säger Tuomas Kiiskinen....

SHL, Luleå, HockeyAllsvenskan, MODO

Johan Forsberg till MODO

MODO Hockey har gjort klart med rutin och erfarenhet.

Dagens matcher

Games By Date 2019-09-19
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 Frölunda HC - Linköping HC Scandinavium
19:00 Djurgårdens IF - Örebro HK Hovet, Johanneshov
19:00 Leksands IF - Skellefteå AIK Tegera Arena
19:00 Luleå HF - HV 71 Coop Norrbotten Arena
19:00 Färjestad BK - Växjö Lakers HC Löfbergs Arena
19:00 Rögle BK - IK Oskarshamn Catena Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.