Back to top

Evertsson tar över som VD

Den 31 juli 2015 stod det klart att Stefan Hörberg skulle komma att ta över rollen som tillförordnad VD i Växjö Lakers. Idag har han valt att ta ett kliv tillbaka för att ägna sig åt sitt egna bolag. Ny VD i klubben blir istället Henrik Evertsson.

- Det är och har varit en fantastisk utmaning och ära att få vara VD i Växjö Lakers men jag har sedan en tid tillbaka flaggat för att jag måste ägna mer tid åt mitt bolag HP Tronic som just nu är i en expansionsfas. Självklart kommer jag att arbeta uppsägningstiden ut men då i egenskap av Vice VD som stöttepelare till Henrik Evertsson. Jag kommer dessutom fortsätta med mina styrelseuppdrag inom Växjö Lakers, säger Stefan Hörberg.

- Henrik Evertsson har under lång tid i Växjö Lakers visat prov på starkt ledarskap och extraordinär förmåga att få ihop ett vinnande team, därför har han styrelsens fulla förtroende att ta över rollen som VD i Växjö Lakers, säger ordförande Michael Marchal. Henriks huvudsakliga uppgift i VD-rollen är att optimera den organisation vi idag har samt kvalitetssäkra verksamheten. Detta arbete har redan på ett framgångsrikt sätt gjorts i vår A-lagsverksamhet under Henriks ledning. Nu är det dags att övriga organisationen tar nästa kliv och påbörjar samma process, avslutar Michael Marchal.

Inför säsongen 2004/2005 kom Henrik Evertsson till Växjö Lakers, då i rollen som assisterande tränare. Sedan 2006 har han varit sportchef i klubben och varit en stor del av den sportsliga framgångssagan som bland annat inneburit SHL-avancemang, SM-guld och serieseger. Idag står det klart att han antar nästa utmaning – tillträda VD-posten.
- Efter att ha jobbat i klubben i 13 år ska det här bli en rolig utmaning att anta. Jag kommer givetvis parallellt behålla min tjänst som sportchef. Redan idag har jag såklart en bra inblick i verksamheten som jag kommer behöva fördjupa mig i ytterligare. Därefter kommer jag påbörja mitt huvudsakliga uppdrag med optimeringen av organisation. I det arbetet ingår bland annat att tillsätta min efterträdare på VD-posten som alltså är en tillförordnad tjänst och löper ut när jag känner mig nöjd med optimerings-arbetet. Hur lång tid det kommer att ta återstår att se men när den dagen är här kommer jag att återgå till att enbart verka som sportchef, säger Henrik Evertsson.

Share this
Landslag, Junior/Ungdom, Internationellt

Preliminära JVM-truppen uttagen

Sveriges huvudcoach Tomas Montén presenterade på onsdagen Sveriges preliminära trupp till junior-VM.
Sverige samlas i Clarion Hotel Arlanda Airport, onsdagen den 14 december 2017.
JVM-...

SHL, HV71

Thörnberg förlänger

Martin Thörnberg var med och vann sitt fjärde SM-guld med HV71 i våras.
Nu har veteranen förlängt kontraktet med klubben i ytterligare två säsonger.
– Det är i HV71 och inför våra...

Brynäs, Växjö, Internationellt

Uppförsbacke för svensklagen

När de första matcherna i kvartsfinalen i Champions Hockey League spelades blev det förlust för både Brynäs och Växjö.

HockeyAllsvenskan, Almtuna

Melin in – Vallorani ut

Det händer en del i Almtuna. En ledare ansluter och en spelare lämnar.

Dagens matcher

Games By Date 2017-12-12
Group / Time Game Result Venue
Preseason games
18:30 Växjö Lakers HC - SC Bern Vida Arena
18:30 Brynäs IF - Oceláři Třinec Gavlerinken Arena
20:00 ZSC Lions - Bílí Tygři Liberec Hallenstadion, Zurich

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.