Back to top

Evertsson tar över som VD

Den 31 juli 2015 stod det klart att Stefan Hörberg skulle komma att ta över rollen som tillförordnad VD i Växjö Lakers. Idag har han valt att ta ett kliv tillbaka för att ägna sig åt sitt egna bolag. Ny VD i klubben blir istället Henrik Evertsson.

- Det är och har varit en fantastisk utmaning och ära att få vara VD i Växjö Lakers men jag har sedan en tid tillbaka flaggat för att jag måste ägna mer tid åt mitt bolag HP Tronic som just nu är i en expansionsfas. Självklart kommer jag att arbeta uppsägningstiden ut men då i egenskap av Vice VD som stöttepelare till Henrik Evertsson. Jag kommer dessutom fortsätta med mina styrelseuppdrag inom Växjö Lakers, säger Stefan Hörberg.

- Henrik Evertsson har under lång tid i Växjö Lakers visat prov på starkt ledarskap och extraordinär förmåga att få ihop ett vinnande team, därför har han styrelsens fulla förtroende att ta över rollen som VD i Växjö Lakers, säger ordförande Michael Marchal. Henriks huvudsakliga uppgift i VD-rollen är att optimera den organisation vi idag har samt kvalitetssäkra verksamheten. Detta arbete har redan på ett framgångsrikt sätt gjorts i vår A-lagsverksamhet under Henriks ledning. Nu är det dags att övriga organisationen tar nästa kliv och påbörjar samma process, avslutar Michael Marchal.

Inför säsongen 2004/2005 kom Henrik Evertsson till Växjö Lakers, då i rollen som assisterande tränare. Sedan 2006 har han varit sportchef i klubben och varit en stor del av den sportsliga framgångssagan som bland annat inneburit SHL-avancemang, SM-guld och serieseger. Idag står det klart att han antar nästa utmaning – tillträda VD-posten.
- Efter att ha jobbat i klubben i 13 år ska det här bli en rolig utmaning att anta. Jag kommer givetvis parallellt behålla min tjänst som sportchef. Redan idag har jag såklart en bra inblick i verksamheten som jag kommer behöva fördjupa mig i ytterligare. Därefter kommer jag påbörja mitt huvudsakliga uppdrag med optimeringen av organisation. I det arbetet ingår bland annat att tillsätta min efterträdare på VD-posten som alltså är en tillförordnad tjänst och löper ut när jag känner mig nöjd med optimerings-arbetet. Hur lång tid det kommer att ta återstår att se men när den dagen är här kommer jag att återgå till att enbart verka som sportchef, säger Henrik Evertsson.

Share this
SHL, Örebro

Harper klar för två år i Örebro

Örebro Hockey och sportchef Niklas Johansson berätta att man har skrivit ett tvåårskontrakt med den NHL-meriterade forwarden Shane Harper, 29 år.

NHL

Hedman i NHL:s All Star Team

Som ligans bäste back tog Victor Hedman också plats i det framröstade NHL All Star Team.

NHL

Alla vinnare på NHL Awards

NHL Awards genomfördes natten till idag svensk tid. Här är alla vinnare.

NHL

Victor Hedman – världens bäste back

Norris Trophy är det finaste priset en back kan få. Nu tillföll det Victor Hedman.

Dagens matcher

Games By Date 2018-06-23
Group / Time Game Result Venue
Inga matcher idag

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.