Back to top

Eriksson klar för AIK

AIK Hockeys damer rustar för kommande säsong och klubben kan nu meddela att laget gjort klart med Emma Eriksson, dubbel SM-guldmedaljör med Luleå och samtidigt även förlängt kontraktet med Louise Nordberg Tenglin.

Relaterat: 

Jared Cipparone blir assisterande VM-coach i Damkronorna

Nyförvärvet Emma Eriksson - som varit delaktig i två SM-guld för Luleå - väljer att nu flytta ner till Stockholm för att ta sig an nya utmaningar i AIK. Något hon ser fram emot.

– Det ska bli väldigt kul att få testa något nytt och det verkar som att vi kommer få ihop ett väldigt bra lag - som har en bra lagsammanhållning. Dessutom tror jag det kommer bli ett bra ledarteam nästa år.

Jared Cipparone beskriver sitt senaste nyförvärv som en mångsidig spelare som kan bidra både defensivt och offensivt.

– Hon kan spela både som back och forward och har trots sin ringa ålder bra med rutin och hon har bland annat spelat hem en bronsmedalj till Sverige i U18-VM. Jag ser fram emot att se henne utvecklas ytterligare den kommande säsongen, säger Jared.

Emma berättar att hon hoppas på att kunna slipa på detaljer i sitt spel och att hon kan spela både defensivt och offensivt men föredrar en position över den andra.

– Förra året kändes helt okej för min del men jag vet att jag kan få ut mer och bli snabbare i starterna. Jag brukar främst spela back men det har varierat lite och det är kul de gångerna man får hoppa in som forward. Det är utvecklande.

Utöver Emma Eriksson kan klubben också meddela att backen Louise Nordberg Tenglin förlängt sitt kontrakt med klubben.

– Det är väldigt glädjande att Louise har valt att förlänga sitt kontrakt med klubben. Med sin rutin och ledarskap är hon en viktig spelare - inte bara på isen där hon kommer spela en stor i vårt defensiv arbete, men även utanför, säger Jared Cipparone.

I och med det nya kontraktet blir det Louise tionde raka säsong i AIK.

– Det ska bli jättekul att få vara med på denna resa. Jag tycker det känns spännande - AIK är mitt lag - och det är mycket nytt inför kommande säsong och jag kände att jag ska försökta ta mitt andra SM-guld.

En tydlig drivkraft hos #23 med andra ord som hoppas och tror på en stark säsong 2018/19.

– Det är därför man håller på och spelar. Man vill vinna varje match.

– Gällande den kommande säsongen ser jag fram emot att få jobba tillsammans med alla lagkamrater. Vi har fått in några nya spelare men även behållit stommen. Nu vill jag bara att det sätter igång igen!

Share this
SHL, Färjestad

Sallinen klar för Färjestad

Idag har Färjestad BK gjort klart med den landslagsmeriterade finske centern Tomi Sallinen.

– En välmeriterad kille som kommer att göra stor nytta för oss, säger Peter Jakobsson.

HockeyAllsvenskan, Västerås, Kristianstad

Västerås värvar Acke Ringström

Västerås har värvat den 28-årige backen Acke Ringström. Kontraktet är skrivet för säsongen 2018/19 med backen som senaste fyra säsongerna representerat Kristianstads IK.

Landslag, Tre Kronor

Grupperna klara för VM 2019

Slovakien står som värd för VM 2019 och kommer att arrangera turneringen i Kosice och Bratislava.
Sverige som ska försöka ta sitt tredje raka VM-guld kommer att spela gruppspelet i...

HockeyAllsvenskan, Oskarshamn

Nilsson förstärker IK Oskarshamn

IK Oskarshamns lagbygge saknar ett par viktiga kuggar på backsidan. Idag kan saknaden reduceras – backsidan förstärks idag av Oskar Nilsson, 27, som hämtas från norska Frisk Asker.

Dagens matcher

Games By Date 2018-05-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.