Back to top

Desjardins klar för Västervik

Västervik har gjort klart med kanadensiske forwarden Gabriel Desjardins som därmed gör sin första sejour i Europa.

Västervik har tappat sju av sina åtta bästa poängplockare från den gångna säsongen, men har nu gjort klart med Gabriel Desjardins som är tänkt att ersätta delar av poängtappet.

25-åringen har efter juniortiden testat på AHL-spel, men har mestadels huserat i ECHL där han representerat Fort Wayne Comets de två senaste säsongerna.

Den gångna vintern svarade forwarden för 33 mål och 67 poäng på 58 ECHL-matcher vilket räckte till en niondeplats i poängligan.

Efter säsongen fick han också två tunga utmärkelser i laget: pris som mest värdefulle spelare samt pris som bästa defensiva forward.

– Gabriel är en spelare vi fick på bordet för knappt en månad sen. Bra skridskoåkare och har näsa för målet. Jobbar hårt och är stark på pucken. Vi har stora förhoppningar på att Gabriel är en av de spelare som ska leda laget både i form av attityd och såklart även rent poängmässigt, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

– Man löper alltid en större risk med utländska spelare än med svenska av naturliga skäl men om han får alla bitar på plats nästa säsong är jag övertygad om att han kan tillhöra toppen av spelare i hela ligan.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

SHL, Leksand

Backtalangen på väg mot sin SHL-debut

Filip Johansson förbereder sig nu inför en ny säsong.
En säsong som kommer att innebära debut i SHL sedan han och Leksand i april vunnit ”Slaget om Siljan”.
– Det är egentligen...

HockeyAllsvenskan, Almtuna, Pantern

Almtuna ersätter Pantern

Det har varit en följetong under våren - men nu är det klart.
IK Pantern drar sig ur HockeyAllsvenskan.

Dagens matcher

Games By Date 2019-06-16
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.