Back to top

Dansk landslagsback till Almtuna

Almtuna har idag gjort klart med den danska landslagsbacken Stefan Lassen. Sedan 2006 har han varit bofast i det danska landslaget och kommer in med mycket rutin till laget. De tre senaste säsongerna har han spelat i Finska Liiga laget Pelicans.

Backen Stefan Lassen 32 år 190 cm 90 kg och vänsterskytt Kommer att spela för Almtuna den kommande säsongen. Lassen kommer senast från Finska Liiga laget Pelicans där han var lagkapten den gångna säsongen. Stefan har Danska klubben Herning Blue Fox som moderklubb men har också spelat för Frederikshavn White Hawks, Leksand (HA), Djurgården (SHL), Malmö (HA), Graz 99ers (EBEL) och nu senast Pelicans (Liiga). Han har också representerat Danmark på J18-, J20-nivå och Danska Landslaget. Lassen har varit bofast i det danska landslaget sedan 2006 och har spelat både VM och OS för Danmark.

- I och med att Jacob Ragnarsson skadade sig oturligt på en träning så kände vi att vi behövde agera. Då Stefan Lassen fanns ledig i närregionen så var det naturligt att vi tog en kontakt och vi är glada att det gick att sy ihop detta, säger sportchef Björn Danielsson och fortsätter:
- I Stefan Lassen får vi in en rutinerad defensivt stark back som har spelat på många olika nivåer. Han kommer att bidra med stabilitet i vårt försvar - bland annat i vårt boxplay. Han är dessutom bra som person och kommer att passa in bra i vår grupp. 

Stefan Lassen bor i Hallstavik med sin fru Josefin Öqvist känd som tidigare fotbollsspelare i Svenska landslaget och med rötter från Bälinge strax utanför Uppsala och deras tre barn. Josefin har startat företag i Hallstavik och Stefan vill vara närmare familjen. Det var en av orsakerna till att han valde att lämna Finland till denna säsong. Nu blir det alltså spel i HockeyAllsvenskan och Almtuna istället.

Share this
HockeyAllsvenskan, Oskarshamn

Levin belönas med A-lagskontrakt

Eddie Levin har spelat en hel del med Oskarshamn i höst. Nu står det klart att talangen får ett A-lagskontrakt.

HockeyAllsvenskan, Västerås

Västerås förlänger med Lindberg

Västerås och Gustav Lindberg har kommit överens om en kontraktsförlängning över nästkommande säsong.

HockeyAllsvenskan, Södertälje, Internationellt, Övriga ligor

Södertälje lånar ut Flodqvist

Södertälje lånar ut forwarden Thom Flodqvist till brittiska Coventry Blaze under resterande del av säsongen.

HockeyAllsvenskan, Vita Hästen

Flood och Vita Hästen går skilda vägar

Erik Flood och Vita Hästen har valt att gå skilda vägar och backen lämnar därmed klubben.

Dagens matcher

Games By Date 2018-12-11
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.