Back to top

Dansk landslagsback till Almtuna

Almtuna har idag gjort klart med den danska landslagsbacken Stefan Lassen. Sedan 2006 har han varit bofast i det danska landslaget och kommer in med mycket rutin till laget. De tre senaste säsongerna har han spelat i Finska Liiga laget Pelicans.

Backen Stefan Lassen 32 år 190 cm 90 kg och vänsterskytt Kommer att spela för Almtuna den kommande säsongen. Lassen kommer senast från Finska Liiga laget Pelicans där han var lagkapten den gångna säsongen. Stefan har Danska klubben Herning Blue Fox som moderklubb men har också spelat för Frederikshavn White Hawks, Leksand (HA), Djurgården (SHL), Malmö (HA), Graz 99ers (EBEL) och nu senast Pelicans (Liiga). Han har också representerat Danmark på J18-, J20-nivå och Danska Landslaget. Lassen har varit bofast i det danska landslaget sedan 2006 och har spelat både VM och OS för Danmark.

- I och med att Jacob Ragnarsson skadade sig oturligt på en träning så kände vi att vi behövde agera. Då Stefan Lassen fanns ledig i närregionen så var det naturligt att vi tog en kontakt och vi är glada att det gick att sy ihop detta, säger sportchef Björn Danielsson och fortsätter:
- I Stefan Lassen får vi in en rutinerad defensivt stark back som har spelat på många olika nivåer. Han kommer att bidra med stabilitet i vårt försvar - bland annat i vårt boxplay. Han är dessutom bra som person och kommer att passa in bra i vår grupp. 

Stefan Lassen bor i Hallstavik med sin fru Josefin Öqvist känd som tidigare fotbollsspelare i Svenska landslaget och med rötter från Bälinge strax utanför Uppsala och deras tre barn. Josefin har startat företag i Hallstavik och Stefan vill vara närmare familjen. Det var en av orsakerna till att han valde att lämna Finland till denna säsong. Nu blir det alltså spel i HockeyAllsvenskan och Almtuna istället.

Share this
SHL

Lindgren lämnar som VD i SHL

Jörgen Lindgren lämnar idag anställningen som VD i Svenska Hockeyligan (SHL). Styrelsen har beslutat utse Michael Marchal som tillförordnad verkställande direktör. Samtidigt utses SHL:s sportchef...

Ungdom, Övrigt nationellt

24 domare uttagna till TV-Puckens slutspel

Åtta huvuddomare och 16 linjedomare uttagna till TV-Puckens slutspel 1-4 november.

SHL, Färjestad

Rhodin blir ny sportchef i Färjestad

Färjestad BK fortsätter att stärka upp organisationen. Peter Jakobsson lämnar posten som sportchef och blir istället GM (General Manager). Ersätter gör Thomas Rhodin.

SHL, Färjestad

Wikstrand ny kapten

Alexander Johansson väljer att kliva av rollen som lagkapten i Färjestad BK. Ny kapten blir istället Mikael Wikstrand.
– Stort av Alex. Han gör det här för lagets bästa och det ger honom...

Dagens matcher

Games By Date 2018-10-16
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.