Back to top

Bryter med importbacken

När han värvades till IK Oskarshamn var han tilltänkt som siste back in i truppen. Med rådande konkurrenssituation står det idag klart att 21-årige finske backen William Mäkinen lämnar laget.

21-årige finländaren William Mäkinen värvades i mitten av juni och var tilltänkt som en offensiv back i truppen. Han anlände lagom till ispremiären den 31 juli och fick en hel del speltid i första träningsmatchen mot Kristianstad i förra veckan. Under rådande konkurrenssituation på backsidan står det dock klart att William Mäkinen lämnar IK Oskarshamn. 
– Sedan vi fick in Kevin Marshall och har fått både honom och Tom Hedberg i träning har vi utvärderat läget på backsidan. Vi har många duktiga backar och i dagsläget ser vi tyvärr inte att vi kan erbjuda Mäkinen den istiden som han vill ha och behöver för att fortsätta utveckas. Därför har vi idag beslutat om att bryta kontraktet med honom, säger IK Oskarshamns sportchef Per Kenttä. 

IK Oskarshamn vill tacka William Mäkinen för hans tid i klubben och önskar honom lycka till i den fortsatta karriären. Kontraktet är brutet med omedelbar verkan. 

Share this
SHL

Visioner från SHL

Från och med säsongen 2018/2019 kommer SHL bland annat genom det nya avtalet med C More få en väsentligt större intäkt. Detta ger en enorm möjlighet att långsiktigt stärka och mer fokuserat...

Färjestad, Vita Hästen

Vita Hästen lånar back

Vita Hästen lånar in backen Alexander Leandersson från Färjestad under en tid framöver.

Övrigt nationellt

5,6 miljoner i pengaregn över ungdomshockeyn

Ungdomshockeyn tilldelas 5 676 200 kronor i samband med årets utbetalning från Gräsroten. Totalt får 382 föreningar i landet dela på pengarna tack vare sina 88 751 supportrar.

SHL, Frölunda

Mustonen till Frölunda

Frölunda har gjort klart med ytterligare en spelare, finske centern Joel Mustonen.

Dagens matcher

Games By Date 2017-11-20
Group / Time Game Result Venue
HockeyAllsvenskan
19:00 IF Troja/Ljungby - MODO Hockey Ljungby Arena A-hallen

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.