Back to top

Bröderna Ljunggren i Tingsryd

Tingsryd har värvat in centern Daniel Ljunggren och samtidigt skrivit nytt avtal med målvakten Andreas Ljunggren.

Tingsryd kommer att ha två bröder i laget kommande säsong. Under måndagen blev det klart att klubben värvar in Daniel Ljunggren från Almtuna samt skriver nytt avtal med Andreas Ljunggren.

Daniel Ljunggren svarade för tio mål och 23 poäng på 52 matcher med Almtuna den gångna säsongen. Totalt i HockeyAllsvenskan, där 24-åringen bara spelat i just Almtuna, har det blivit 76 poäng på 152 matcher.

Centern har kritat på ett ettårsavtal med Taif.

– Jag har sett Daniel några säsonger och han är en riktigt bra center, klok och skicklig i båda riktningarna. Med sin spelstil kommer han att göra sina medspelare bättre, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till smp.se.

Andreas Ljunggren kom till Taif inför den gångna säsongen. Målvakten fick agera backup bakom ettan Niklas Rubin och vaktade buren i totalt tolv matcher, där han släppte in 2,71 mål per match samt hade en räddningsprocent på 90,9 %.

22-åringen har skrivit på ett nytt ettårsavtal och kommer i höst att tampas om speltid med nyvärvade Tex Williamsson.

– Andreas har en jäkla potential och jag tror han kan vara en SHL-målvakt inom ett par år. Det känns som vi har en riktigt bra konkurrens på målvaktssidan och Tex kommer att få jobba hårt för att få stå, säger Bergstrand.

 

Share this
Mora, HockeyAllsvenskan, Björklöven

Goumas klar för Björklöven

Björklöven har idag kontrakterat den amerikanske centern Kevin Goumas

SHL, Växjö

Mästarna signar finsk forward

Med tre dagar kvar till Växjö Lakers SHL-premiär 2018/2019 står det klart att man spetsar laget ytterligare på forwardssidan genom att plocka in den finske trefaldige SM-liiga vinnaren Julius...

SHL, Mora

Mora värvar poängstark forward

Mora har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Från schweiziska klubben EHC Kloten ansluter den 30-åriga kanadensiska forwarden Spencer Abbott.

HockeyAllsvenskan, AIK, BIK Karlskoga, MODO

Victor Ekarv klar för BIK Karlskoga

BIK Karlskoga kan idag presentera ”Swish-spelaren”. Det handlar om centern Victor Ekarv som senast kommer från AIK.

Dagens matcher

Games By Date 2018-09-18
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt hockey@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.