Back to top

Brännström representerar sitt favoritlag

Han har alltid haft HV71 som sin favoritklubb och därmed kan man säga att Isac Brännström sedan ett antal år tillbaka lever sin dröm när han representerar klubben från Jönköping.
– Så kan man säga. HV71 har alltid varit mitt lag. Som riktigt ung satt jag klistrad framför teven när de spelade och det är många matcher man bevittnat som åskådare i Kinnarps Arena, säger Brännström.

Foto: Bildbyrån.
Foto: Bildbyrån.

I april fyller Isac Brännström 21 år och efter spel i moderklubben Nässjö HC hamnade han 2013 i Jönköping och HV71 och i oktober 2016 debuterade han i SHL med sin favoritklubb. När vi nu skriver 2019 så är Brännström fylld av tillförsikt. Efter en tuff start på säsongen – både för laget och för honom personligen – så är HV71 nu med i racet.

– Det är många lag som är med och fightas både vad det gäller platserna in i SM-slutspelet och sedan också om att vinna guldet. Det har nog knappast funnits så många olika guldkandidater som det gör den här säsongen. Men det är också väldigt kul. Varje match betyder så oerhört mycket, säger Brännström.

Vad siktar HV71 på?

– Man kan säga så här: vi har en riktigt bra känsla i laget och vi siktar högt.

 

Brännström startade sin karriär i Nässjö HC och när han blickar tillbaka på den tiden av sitt liv så är det massor av varma minnen.

– Ett starkt minne är alla gånger man tog cykeln till ishallen. Vi bodde nära och så fort det fanns tider för friåkning satte man sig på cykeln och åkte dit. Kommer också ihåg alla gånger som man cyklade dit för att se matcher med A- och J-lag, säger Brännström och fortsätter:

– Sedan har man självklart också många fina minnen när man själv tränade och spelade. Mitt ordinarie lag – födda 1998 – var ett härligt gäng. Vi var inte till numerären så stor trupp men vi var riktigt bra. En höjdare var när vi kvalade in till U16 Elit. Ett annat starkt minne för mig personligen var när jag spelade min första match med J18 Elit. Det var med spelare födda 1995, Växjö borta, och jag fick spela med min äldre kusin.

Höll du på med ytterligare idrotter under ungdomsåren?

– Fotboll, innebandy och även lite bandy. Fotbollen höll jag på med längst men det var ändå inte speciellt långt upp i åren. Bandy tränade jag en gång i veckan som typ tioåring och det gjorde jag mest för att få mer tid på skridskor.

 

2013 hamnade Brännström som sagt i HV71 och första säsongen där var han med och spelade hem ett SM-brons i U16. Debuten i SHL skedde 2016 och den säsongen slutade med ett SM-guld och Brännström noterades för totalt 15 matcher, varav två var i SM-slutspelet. Med HV71 har han också vunnit SM-guld med J20 – vilket kom förra säsongen.

– Jag gjorde 30 matcher i SHL förra säsongen och var också utlånad till Tingsryd i HockeyAllsvenskan under en period. Säsongen avslutades i J20 och visst var det kul att vi lyckades vinna SM-guld, säger Brännström.

Vad har du haft för förebilder genom årens lopp?

– Jag har alltid varit ett fan av Sidney Crosby, men man kan inte kalla det förebild på det sättet. Johan Davidsson är också en spelare jag kikat på. Men förebild är nog min pappa Niklas. Jag såg honom aldrig spela men han har alltid tipsat och stöttat.

Vilka är dina främsta egenskaper på isen?

– Att jag är stark i kroppen, duktig på att skydda puck. Rätt kvick i vändningarna, bra vid sargerna. Trots att jag kanske inte är så stor så klarar jag mig bra mot starka och fysiska spelare och det tror jag också beror på att mitt spelsinne är okay, samt att jag har bra handleder.

Främsta förbättringsområden?

– Komma till fler avslut, framför allt fler farliga avslut i slottet. Oftast är det så att jag jobbar fram pucken till mina medspelare men jag skulle behöva utveckla det här med avslut.

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

– Rätt så lugn, väldigt omtänksam. Är någon utanför vill jag få med dem. Tycker också att jag allt som oftast är glad.

Vad blir det när det inte är hockey på menyn?

– På somrarna blir det mycket tennis, samt en hel del golf också. Under vinterhalvåret är det mycket tv-spel, Fortnite. Jag tycker det är riktigt avkopplande, man skingrar tankarna.

 

Säsongen 2018/19 startade inte bra för HV71 och för Brännström personligen så var det också tufft.

– Jag hade inte så mycket speltid i inledningen och då är det tufft. Självförtroendet sjunker. På senare tid tycker jag det gått väldigt bra. Jag har spelat tillsammans med David Gustafsson och Christoffer Törngren och vi har hittat en kemi och en trygghet. I takt med det så har också självförtroendet kommit, säger Brännström och fortsätter så här om resan laget haft:

– I höstas spelade vi många bra matcher men lyckades ändå inte vinna. Det är alltid tufft. Men trots det så har vi hela tiden haft en bra känsla i laget och det jobb vi lagt ned har gett resultat. Vi har en högre lägstanivå nu och det ska bli spännande att se vart allting tar vägen.

Målet?

– Vi siktar högt.

 

Artikeln publicerades i Tidningen Hockey (Svenska Ishockeyförbundets officiella tidning) 2-2019.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL, Hockeyettan

Samtliga beviljas licens

Licensnämnden för SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har nyligen avslutat sin prövning av elitlicens inför den kommande säsongen 2019/2020.

NHL

Guldpucken till Lehner

Målvakten Robin Lehner, New York Islanders, har en fantastisk NHL-säsong bakom sig. I grundserien svarade han för en väldigt imponerande insats med 25 segrar på 46 matcher och 93 % i...

SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

Dagens matcher

Games By Date 2019-07-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.