Back to top

Bengtzén ut – Dackell in

Brynäs IF:s sportchef Stefan Bengtzéns utgående kontrakt kommer inte att förlängas. Från och med i dag är Andreas Dackell tillförordnad sportchef med stöd av klubbdirektören Michael Campese.

Brynäs IF har sedan en tid tillbaka initierat en process att genomlysa och reformera klubbens organisation.

Ett omfattande arbete att ta fram en treårsplan från och med säsongen 19/20 är startat och pågår på daglig basis.

Ett av beslutsområdena inom det sportsliga benet i föreningen har varit det utgående kontraktet med sportchefen Stefan Bengtzén.

Stefan anslöt till Brynäs säsongen 14/15 och är inne på sitt femte år i klubben.

Föreningens styrelse tillsammans med klubbdirektören Michael Campese har fattat ett beslut att inte förlänga avtalet - för att i stället välja en annan sportslig inriktning inför och under den kommande treårsplanen.

Stefan Bengtzén har kontrakt med Brynäs IF säsongen ut.

Han kommer från och med i dag att vara arbetsbefriad från sina uppdrag i föreningen under återstående kontraktstid.

Sportchefsuppgifterna kommer under en övergångsperiod tas över av styrelseledamoten Andreas Dackell, som går in som tillförordnad sportchef, med stöd av klubbdirektören Michael Campese.

-Det bärande skälet till den konstellationen är först och främst för att upprätthålla kontinuitet. ”Dacke” är en etablerad person i Brynässammanhang och har en gedigen erfarenhet och kunskap kombinerat med ett stort engagemang för Brynäs, säger ordföranden Jürgen Lorenz.

Och fortsätter:

-Michael är den i organisationen som är högst ansvarig för verksamheten. Med utgång från det ska han givetvis vara med i de här frågorna, där sporten är kärnverksamheten i föreningen.

Styrelsen tillsammans med Michael Campese har i uppdrag att tillsammans hitta den långsiktiga ersättaren som sportsligt ansvarig i Brynäs IF.

Efter SHL-matchen mot Skellefteå på lördag väntar ett tolv dagar långt matchuppehåll för herrlaget. Då kommer Andreas Dackell i sin tillförordnade roll tillsammans med Michael Campese ägna hela uppehållet till att accelerera den redan inledda processen för att reda ut än tydligare vilken framtida lösning som är bäst för föreningen.

-Vi kommer att vara oerhört noggranna i rekryteringsprocessen och känner oss samtidigt trygga i den tillförordnade lösningen. Det viktiga nu är inte hur lång tid det tar innan en långsiktig lösning är klar, det viktiga är att den långsiktiga lösningen blir rätt för Brynäs IF, säger ordföranden Jürgen Lorenz.

Samtidigt som huvudfokus för Brynäs IF är den långsiktiga strategin så arbetar klubben intensivt för att vända den svaga starten av SHL-säsongen 18/19.

-Vi riktar stor kraft och energi på det långsiktiga arbetet att göra Brynäs IF framgångsrikt över tid. Samtidigt är vi mycket väl medvetna om att vår publik, våra fans, våra partners och alla med ett intresse av Brynäs IF även engageras och bedömer föreningen utifrån ett kortsiktigt perspektiv. Vi blundar inte för det faktum att vi förlorat sex av sju matcher under inledningen av SHL-säsongen, och har självklart sedan flera matcher tillbaka och kommer lika självklart kommande tid framöver göra allt vi kan för att lyfta insatserna, säger klubbdirektören Michael Campese.

Stefan Bengtzén berättar själv om beskedet – och kommer att utveckla ytterligare i en text på klubbens hemsida.

-Det är klart att det, precis som med förlusterna, är tungt och en besvikelse. Sen säger man att det inte finns en roll för mig i planen att utveckla föreningen och det köper jag.

-Att det här sker här och nu är för mig ett tecken på att man känner att man måste visa handlingskraft och agera efter att resultaten inte har varit med i början av säsongen. Någon ska tas bort och då blir det jag till att börja med. Om det sedan är rätt beslut återstår att se. Men överlag så har jag inget intresse av att gå ut och såga Brynäs trots det här beskedet.

Share this
HockeyAllsvenskan

HockeyAllsvenskan – Sveriges första hållbara liga!

HockeyAllsvenskan går nu som första liga i Sverige ut och låter hållbarhet bli en naturlig del av vår vardag med visionen att hållbarhet ska prägla alla våra beslut.

NHL

Kronwalls aktiva karriär över

Den aktiva karriären är över.
Men Niklas Kronwall lämnar inte hockeyn.
Han fortsätter som rådgivare åt Detroit Red Wings klubbledning den kommande säsongen.

SHL, Skellefteå, Växjö

Kiiskinen flyttar norrut

Han är forward, har gjort 130 SHL-poäng samt vunnit två SM-guld på fem SHL-säsonger. Nu är han klar för Skellefteå AIK över säsongen 2019/20.
- Jag vill bara vinna, säger Tuomas Kiiskinen....

SHL, Luleå, HockeyAllsvenskan, MODO

Johan Forsberg till MODO

MODO Hockey har gjort klart med rutin och erfarenhet.

Dagens matcher

Games By Date 2019-09-19
Group / Time Game Result Venue
SHL
19:00 Frölunda HC - Linköping HC Scandinavium
19:00 Djurgårdens IF - Örebro HK Hovet, Johanneshov
19:00 Leksands IF - Skellefteå AIK Tegera Arena
19:00 Luleå HF - HV 71 Coop Norrbotten Arena
19:00 Färjestad BK - Växjö Lakers HC Löfbergs Arena
19:00 Rögle BK - IK Oskarshamn Catena Arena

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.