Back to top

Bengtsson till Färjestad

Färjestad värvar forwarden Christopher Bengtsson från Rögle.
– En kille vi hade ögonen på innan säsongen, men där det inte blev av. Nu fick vi möjligheten att ta hit honom, säger Peter Jakobsson.

Idag är det klart att forwarden Christopher Bengtssonansluter till laget.
– Jättekul att vara här. Känner en hel del av killarna sedan tidigare också vilket gör en flytt mycket enklare, säger Bengtsson som har sina rötter i Huddinge. 

Han har faktiskt redan representerat Färjestad. Säsongen 2011-12 spelade han i J20 och fick även testa på spel i a-laget.
– Man känner ju till lite folk runt omkring, samt att man redan gjort några timmar i den här arenan. Jag är jätteinspirerad över att vara här. Nu gäller det för mig att ta den här chansen, säger han.

Det är en forward med rutin från både SHL, Allsvenskan och finska ligan. En kille som Jakobsson alltså hade ögonen på redan inför säsongen.
– Han gjorde en kanonsäsong i Södertälje ifjol, men det blev inte av just där och då. Det är en snabb kille som gillar att jobba med sitt skott och sin fart. En spelare som passar in i det sätt som våra tränare vill spela. Vi är jätteglada att ha Christopher här hos oss, säger Jakobsson.

Christopher Bengtsson kommer att spela i tröjnummer 40. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.

Share this
SHL, HockeyAllsvenskan, SDHL, Hockeyettan

Samtliga beviljas licens

Licensnämnden för SHL, SDHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har nyligen avslutat sin prövning av elitlicens inför den kommande säsongen 2019/2020.

NHL

Guldpucken till Lehner

Målvakten Robin Lehner, New York Islanders, har en fantastisk NHL-säsong bakom sig. I grundserien svarade han för en väldigt imponerande insats med 25 segrar på 46 matcher och 93 % i...

SHL, HockeyAllsvenskan, Hockeyettan

Så spelar lagen på försäsongen

Lagen i SHL, HockeyAllsvenskan och Hockeyettan har börjat redovisa sina försäsongsmatcher. Vi listar dem och fyller på med fler matcher allt eftersom.

SHL, Örebro

Örebros målvaktspar klart

Idag står det klart att målvakten Jonas Arntzen, 21 år, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Örebro.

Dagens matcher

Games By Date 2019-07-22
Group / Time Game Result Venue

Tidningen HOCKEY.SE är den förlängda armen till Tidningen HOCKEY.

Tidningen HOCKEY.SE produceras precis som Tidningen HOCKEY av Ågrenshuset. Kontakt pren@agrenshuset.se

Ågrenshuset är ett helserviceföretag inom kommunikation och marknadsföring av alla slag. Vi hjälper våra kunder att synas på ett sätt som göra att de når sina mål. Vi behovsanpassar och levererar just de produkter och tjänster som ger rätt stöd beroende på varje unikt behov.